Liepkalnis

Liepkalnio slidinėjimo centre šį sezoną yra 9 trasos bei 10 keltuvų. Trasos suskirstytos pagal sudėtingumo lygį, kad sau tinkamą maršrutą rastų kiekvienas: nuo pradinuko iki veterano. Viena žalia trasa, skirta pradedantiesiems, keturios mėlynos – vidutiniokams, trys raudonos – pažengusiems ir viena juoda – ypač patyrusiems slidinėtojams. Į jas iš viso kelia dešimt keltuvų – du pradedančiųjų, vienas iš jų - naujas diržinis keltuvas, itin patogus besimokantiems ir vaikams, šeši bugeliniai keltuvai ir du T formos (inkariniai) keltuvai.

Adresas: Minsko pl. 2, Vilnius



Daugiau informacijos ČIA

Slidinėjimo akademija

Uždaroje Slidinėjimo akademijoje rasite pirmuosius ir moderniausius Baltijos šalyse sukamuosius slidinėjimo ir čiuožimo snieglente treniruoklius. Jei esate slidinėję ar čiuožę snieglente anksčiau, šiems įgūdžiams tobulinti ar pasiruošti naujam slidinėjimo sezonui nerasite geresnės vietos. Atgaivinkite šiuos įgūdžius, būkite saugūs ir pasiruošę.



Adresas: Žvalgų g. 6, Vilnius

Daugiau informacijos ČIA

Ribiškių erozinio kalvyno trasa

Pavilnių regioniniu parku trasa drieksiasi beveik 3 km ir yra trumpiausia vieša lygumų slidininkų trasa Vilniaus mieste.

Gausiai prisinigus, išbandyti šią trasą laukiami ir patys mažiausieji slidinėtojai, kuriems 5 km ar didesni slidžių žygiai dar neįveikiami. 

Šalia Liepkalnio esanti Ribiškių trasa nuo kitų skiriasi ne tik savo ilgiu, bet ir puikia infrastruktūra – žygeiviai čia pat gali pailsėti, sušilti, užkąsti.

Adresas: Minsko pl. 14, Vilnius

Daugiau informacijos ČIA

Snow Arena

Tai vienintelis visus metus veikiantis žiemos pramogų kompleksas Baltijos šalyse. 8 hektarų teritorijoje įrengtos trys slidinėjimo trasos, skirtos kalnų slidinėjimo ir snieglenčių sportui.

Sniegu padengtos 3 kalnų slidinėjimo trasos, veikia 3 keltuvai, įrengta speciali kalnų slidinėjimo trasa vaikams ir pradedantiesiems, viena trasa skirta mėgėjų slidinėjimui, viena pritaikyta varžyboms. Šalia slidinėjimo centro veikia inventoriaus nuomos punktas, teikiamos slidinėjimo instruktorių paslaugos. Sušilti ir pasistiprinti galima šalia esančioje kavinėje, o apsistoti ilgiau – viešbutyje.


Adresas: Nemuno kelias 2, Mizarų kaimas, Druskininkai



Daugiau informacijos ČIA

Pramogų ir sporto centras 

„Kalita“

Žiemą ant Kalitos kalno renkasi slidininkai. Čia paruošiamos 4 skirtingo sudėtingumo trasos, į kalną kelia 5 keltuvai. Mėgstantiems slidinėti ekstremaliai įrengiamas sniego parkas su atskiru keltuvu. Vakarais įjungiamas apšvietimas ir slidinėjimas tampa romantišku.



Adresas: Kalno g. 25, Anykščiai.



Daugiau informacijos ČIA



„Mortos kalns“

Oficialiame puslapyje rašoma, jog slidinėjimo komplekse veikia kelios trasos. Pagrindinis kalnas: trasos ilgis 270 m., aukščių skirtumas 47 m. Taip pat įrengta trasa pradedantiesiems: trasos ilgis 160 m; aukštis 27 m. Snieglenčių gerbėjais taip pat pasirūpinta, specialios trasos ilgis 160 m., aukštis 27 m. Taip pat veikia nemokamas vaikų kalnelis. Trasa skirta tiek mažiesiems, tiek pradantiems vyresniems.


Adresas: Kalniškių kaimas, Plungės rajonas.



Daugiau informacijos ČIA


Utrių kalnas

Slidinėjimo kurortas Klaipėdos rajone, kuriame rasite trijų tipų trasas: pradedantiesiems, vidutiniokams ir pažengusiems. Į jas kelia du keltuvai, o teritorijoje taip pat yra slidinėjimo inventoriaus nuoma bei kavinė. Kaip įprasta, kaina priklauso nuo slidininko amžiaus bei pasirinkto laiko. 

3,7 ha visuomenės poreikiams skirtame sklype sumontuotas modernus keltuvas, kurį 2 savaites įrenginėjo specialistai iš Slovakijos. Šis keltuvas per valandą gali pakelti 700 žmonių.


Adresas: Lapių kaimas, Klaipėdos rajonas.



Daugiau informacijos ČIA

Utrių kalnas // Sandros Vaičienės nuotr.

Aukštagirės slidinėjimo trasa



Aktyviam poilsiui Aukštagirės slidinėjimo trasoje šaltuoju metų periodu būną paruoštos penkios įvairaus sudėtingumo trasos, kurių ilgiai siekia iki 420m. Į kalną kelia du keltuvai, o vaikai ir pradedantieji keliami multiliftiniu ir linijiniu keltuvu. Aukštagirės slidinėjimo trasoje yra įrengta sniego gaminimo sistema, kurio pagalba kokybiškas sniegas gaminamas be jokių cheminių ir bakterinių priedų. Tamsiuoju paros metu trasos apšviečiamos.


Adresas: Šilalės rajonas , Bilionių seniūnija, Aukštagirės kaimas



Daugiau informacijos ČIA

Žiema Liepkalnyje

Adresas: Joninių slėnis, vakaris šlaitas, Jonava

Daugiau informacijos ČIA

Jonavos slidinėjimo centras

Lietuvos žiemos sporto centras

Lietuvos žiemos sporto centras įsikūręs Ignalinos miesto pakraštyje prie Žaliojo ežero. Nors centras specializuotas žiemos sportui, aktyviam poilsiui ir turizmui žiemą, tačiau dirba ir kviečia pailsėti ežero ir miškų tyloje ištisus metus.

Aktyviam poilsiui žiemą čia įrengtos ir veikia 4 kalnų slidinėjimo trasos su 4 pakėlėjais, su 2 sniego gaminimo sistemomis. Viena kalnų slidinėjimo trasa su pakėlėju skirta vaikams ir pradedantiesiems, viena varžyboms, dvi mėgėjiškam slidinėjimui.

Adresas: Sporto g. 3, Ignalina.


Daugiau informacijos ČIA

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)