33 metų Valerijus Spiridonovas buvo pasiruošęs leisti daktaru Frankenšteinu vadinamam profesoriui Sergio Canavero nupjauti jo galvą ir prisiūti ją prie kito kūno per eksperimentinę operaciją. Dabar prieštaringai vertinamas italų medikas dirba Kinijoje, kur gavo finansavimo savo tyrimams.

Savo pasiryžimu pasiaukoti mokslo vardan išgarsėjęs rusas susikūrė savo nepaprastą naują gyvenimą persikėlęs į Floridą su žmona Antastasiją Panfilova, su kuria susilaukė sūnaus.

V. Spiridonovas yra kompiuterių ekspertas. Jis dvejus metus dirbo su S. Canavero, tačiau dabar priima tą faktą, kad šio gydytojo pirmieji mėginimai atlikti futuristinę operaciją bus atlikti jau su kinų savanoriais, o ne juo.

Pats Valerijus persikėlė į Ameriką, kur studijuoja kompiuterinę emocijų analizę Floridos universitete. Neseniai jis pranešė, kad vedė ir jam su žmona gimė sūnus. Neseniai paskelbtoje nuotraukoje matyti, kaip Valerijus, kuriam diagnozuota Werdnigo-Hoffmano liga (stuburo raumenų atrofija), laiko kūdikį.

Berniukas, kurio vardas neskelbiamas, gimė prieš šešias savaites ir yra sveikas. V. Spiridonova sakė, kad tai yra stebuklas, nes jo liga paveldima.

Jo žmonai, turinčiai chemijos technologijų magistro laipsnį ir anksčiau studijavusiai Italijoje, nėštumo metu buvo atliekami specialūs tyrimai.

Pora kartu nesifotografuoja, tačiau Anastasija internete paaiškino savo meilę vyrui, sėdinčiam neįgaliojo vežimėlyje. „Tokie žmonės daug giliau jaučia, yra ištikimi, geros širdies, ir paprastai jie yra labai protingi. Ar ne tai ir yra svarbiausia?“ – sakė ji.

„Mes gyvenome tame pačiame mieste ir dažnai susitikdavome darbo reikalais ir greitai supratome, kad mums labai gera kartu, – pasakojo Valerijus. – Ji turi kelis mokslinius laipsnius... Prieš mažiau nei metus mes susituokėme Maskvoje.“

V. Spiridonovas yra labai patenkintas savo gyvenimu. Tačiau vyras taip pat ragina S. Canavero neslėpti informacijos apie savo darbą Kinijoje, nes šiuo metu įtariama, kad italas Kinijoje susidūrė su problemomis dėl jo metodikos po atliktos bandomosios transplantacijos panaudojant du negyvus kūnus.

„Aš suvokiau, kad tai didelė rizika, nes iki tol niekas to nebuvo padaręs, – rusų laikraščiui „Komsomolskaja pravda“ sakė jis. – Tačiau ką galėjau prarasti? Negalėjau praleisti net ir mažytės progos normaliai vaikščioti.“

Valerijus sako, kad šiuo metu trūksta informacijos apie italo eksperimentinį darbą Kinijoje. „Nesigailiu dėl to, kad S. Canavero nepasiekė savo galutinio tikslo. Arba jis tai padarė ir jam nepavyko. Tai buvo normalus darbo procesas. Vienintelis dalykas yra tas, kad trūksta jo darbų viešumo. Visiems būtų naudinga informacija apie tai, kas nepavyko Kinijoje ir kodėl. Dabar tokios informacijos neturiu, ir tai nepadeda tolimesniems tyrimams. Tikiuosi, kad vieną dieną S. Canavero paskelbs detalios informacijos“, – sakė jis.

Užuot tapęs bandomuoju triušiu, V. Spiridonovas sukūrė „išmanų“ neįgaliojo vežimėlį, kuris yra valdomas balsu, ir dirba prie konsultavimo projektų.

„Jaučiu, kad man nuo pečių nukrito didžiulė našta. Niekada neturėjau savanaudiško motyvo tapti pirmuoju galvos transplantacijos donoru. Šiam projektui paaukojau dvejus savo gyvenimo metus. Džiaugsiuosi sulaukęs, kai tai bus padaryta (kažkam kitam)“, – sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)