Iki šiol buvo žinoma, kad kava, bėgant laikui, turi įtakos dantų spalvai. Vienas odontologas dabar teigia, kad arbatos poveikis dantų spalvai yra dar blogesnis.

„White Glo“ prekės ženklo dantų ekspertas Jordanas Kirkas teigia, kad įvairių rūšių arbata gali palikti ant dantų dėmių. „Dantų emalis natūraliai yra porėtas ir gali absorbuoti arbatoje esančius taninus, tad daug arbatos geriančių asmenų dantys įgauna nemalonų rusvą atspalvį“, – sakė jis.

Arbatoje yra junginių, kurie, kaip jau žinoma, dažo dantis. Tai teaflavinai, tearubiginai, teabrauninai. Kuo arbata stipresnė, tuo labiau šios medžiagos dažo dantis. Beje, teaflavinai ir tearubiginai yra sudėtinės tanino dalys, o ši medžiaga yra naudojama dažyti odą.

Knygos „Tea in Health and Disease Prevention“ autorius Victoras R Preedy teigia, kad žaliojoje arbatoje esą taninų kiekis yra didžiausias. Kai kurie taninai yra antioksidantai, kurie, kaip teigiama, mažina širdies ligų ir vėžio riziką. Nors didelis tanino rūgšties kiekis gali sukelti virškinimo sutrikimų ir pakenkti kepenims, ekspertai paaiškina, kad arbatoje yra taninų, bet ne tanino rūgšties.

J. Kirkas aiškina, kad dideli taninų kiekiai ant dantų sudaro apnašas, dėl kurio dantys pagelsti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)