„Kiekvienais metais į energijos taupymo projektus investuojame 0,5-1 mln. eurų. Kitais metais yra numatyta beveik 1,5 mln. eurų investicijų“, – VŽ teigė prekybos tinklą „Iki“ valdančios bendrovės „Palink“ generalinis direktorius Gerardas Rogas.

Prekybos tinklas „Maxima“ konkrečių investicijų skaičiaus neatskleidžia, tačiau tikina, kad investicijos į efektyvesnę įrangą „per porą metų“ padidėjo 3 proc., o elektros sąnaudos sumažėjo 5 proc.

Savo ruožtu „Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis sako, jog investicijos į inovatyvias idėjas, technologijas ir energijos taupymo sprendimus bendrovei per aštuonerius metus leido elektros vartojimą sumažinti maždaug ketvirtadaliu ir sutaupyti iki 7 mln. eurų.

Savo ruožtu, nuosava energijos gamyba prekybininkams dar nėra įprasta. „Maximos“ vadovė Kristina Meidė apie investicijas į energijos gamybą neužsimena. „Palink“ vadovas G. Rogas teigia, kad numatytas bandomasis projektas – įdiegti saulės baterijas Panevėžio logistikos centre. „Norfa“ teigia svarstanti galimybę pati gaminti elektros energiją, naudodama pažangias, aplinką tausojančias technologijas.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)