Prieš tai D. Trumpas per savo atstovę Sarah'ą Sanders signalizavo, jog švelnina savo poziciją ginče dėl biudžeto. Prezidentas pradžioje Kongreso reikalavo 5 mlrd. dolerių dalies sienos statybai. Dabar S. Sanders TV stočiai „Fox News“ sakė, jog yra ir „kitų priemonių“ 5 mlrd. gauti. Kongresas esą, pavyzdžiui, galėtų pritarti milijardo dolerių nepanaudotų lėšų perskirstymui.

„Mes nenorime uždaryti vyriausybės. Mes norime uždaryti sieną nuo nelegalios imigracijos“, - pabrėžė S. Sanders. Baltuosiuose rūmuose ji sakė, kad D. Trumpas paprašė visų institucijų pažiūrėti, ar turėtų pinigų šiam tikslui. Pats prezidentas apie vyriausybės darbo paralyžių antradienį sakė: „Dar per anksti ką nors pasakyti. Pažiūrėsime, kas bus“.

N. Pelosi ir demokratų lyderis Senate Chuckas Schumeris atmeta Baltųjų rūmų pasiūlymą.

Iki penktadienio vidurnakčio nepriėmus biudžeto įstatymo, dalies vyriausybės darbas bus paralyžiuotas: negalės dirbti ketvirtadalis federalinių institucijų, įskaitant Krašto saugumo ir Teisingumo departamentus. Darbuotojams tada teks eiti priverstinių atostogų. Pentagono, Švietimo, Sveikatos ir Darbo departamentų darbas nesutriktų, nes šių departamentų biudžetas patvirtintas jau rugsėjį.