„Pastebime, kad metų pabaigoje eilėje rikiuojasi ne tik einamieji reguliarieji mokėjimai, pavyzdžiui, už komunalines paslaugas, bet ir pavedimai į pensijų ar gyvybės draudimo fondus“, - tendencijas apibendrina Lietuvos bankų asociacijos (LBA) prezidentas Mantas Zalatorius.

Į gyventojų mokėjimų srautą, išaugusį perkant dovanas, ruošiant vaišių stalą, užsisakant šventines pramogas bei tvarkantis kitus sezoninius rūpesčius, įsitraukia ir šalies įmonės. Mat dauguma jų baigiantis gruodžiui perveda darbuotojams paskutiniojo metų mėnesio atlyginimus bei užsisako iš bankų sistemų šį mėnesį atliktų pavedimų išrašus.

Taigi šiuo laikotarpiu ne tik aktyviau naudojamasi internetine bankininkyste, bet ir dažniau lankomasi bankų skyriuose, daugiau bankų darbuotojų dėmesio prašosi ir visų procesų priežiūra. Tad klientai kviečiami kiek anksčiau nei įprastai atlikti reguliariuosius pavedimus - geriausiai jau šią savaitę - ir neatidėlioti tų, kuriuos svarbu padaryti šiemet, paskutiniosioms šių metų darbo dienoms.

LBA primena, kad Kūčių, Kalėdų bei Naujųjų metų švenčių dienomis (gruodžio 24, 25, 26 d. bei sausio 1 d.) pagal SEPA mokėjimo nurodymą atlikti tarpbankiniai pinigų pervedimai nebus vykdomi. Savo ruožtu atlikti pavedimus į sąskaitą tame pačiame banke bei tarp įstaigų, įdiegusių momentinius mokėjimus, atsiskaityti mokėjimo kortelėmis prekybos vietose bus galima kaip įprastai.

Gyventojai, anot LBA pranešimo, taip pat galės išsigryninti pinigų bankomatuose, naudotis internetine bankininkyste ir išmaniosiomis kredito įstaigų programėlėmis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją