Antradienį už Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko Eugenijaus Jovaišos pateiktas Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymo priedo pakeitimo projektą po pateikimo balsavo 80 Seimo narių, niekas nebuvo prieš, vienas parlamentaras susilaikė.

Seimo nariai pritarė, kad įstatymo pataisos būtų svarstomos ypatingos skubos tvarka, todėl dėl jų planuojama apsispręsti gruodžio 20 d.

Pasak E. Jovaišos, įstatymo pataisas sudaro trys pagrindiniai siūlymai. Tai yra planuojama padidinti mokytojams jų pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientus. Projekte numatyta, kad galimas pedagogo darbo užmokesčio koeficiento didinamas, jeigu jo klasėje yra daugiau kaip vienas mokinys, turintis įgimtų ar įgytų sutrikimų. Taip pat siūloma mokytojams, dirbantiems pagal ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, 10 procentų padidinti jų pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientus.

Seimo nariai daugiausia turėjo klausimų dėl šių siūlymų finansavimo. Pasak E. Jovaišos, dėl specialiųjų poreikių vaikų ugdymo ypatingų pinigų nereikia, tačiau dėl lėšų poreikio mokytojų algoms didinti laukiama Vyriausybės išvados. E. Jovaišos duomenimis, tokios išvados tikimasi sulaukti jau trečiadienį.

Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymo priedo pakeitimo projektą Seimui pateikė Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas E. Jovaiša ir šio komiteto nariai Levutė Staniuvienė, Aušra Papirtienė, Edmundas Pupinis, Gintaras Steponavičius, Arūnas Gumuliauskas, Dovilė Šakalienė, Dainius Kepenis, Jaroslavas Narkevičius.