Švytintys mineralai eksponuojami vadinamajame Vaivorykštiniame tunelyje, kuris buvo iškastas 1990 m. Šio tunelio sienos išklotos retais mineralais, kurie apšviesti ultravioletine šviesa skleidžia ryškiai žalią ir raudoną šviesą.

Muziejus, įrengtas buvusioje cinko šachtoje, kuri yra viena iš seniausių šalyje – ji buvo atidaryta 1739 m. Kai 1986 m. šachta buvo uždaryta, ją nusipirko Richardas ir Robertas Hauckai, kurie 1990 m. čia atidarė muziejų.

Čia kasama rūda buvo labai sodri, joje vidutiniškai buvo daugiau nei 20 proc. cinko, randamo giliuose plyšiuose – kai kurie jų siekė daugiau nei 700 m gylį, o bendras tunelių ilgis siekė daugiau nei 56 km.

Sterlingo kalva yra mineralų lobynas. Joje ir netoliese, už 4 km į šiaurę esančioje Franklino šachtoje yra daugiau nei 350 skirtingų mineralų rūšių – tai pasaulinis rekordas, turint omeny, kad plotas gana nedidelis. Daugiau nei dvidešimt iš čia randamų mineralų nėra aptikta niekur kitur mūsų planetoje.

Šachta taip pat garsėja švytinčiais mineralais. Apie 90 skirtingų mineralų rūšių įvardyti kaip švytintys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją