Šių metų spalį Aukščiausiasis Teismas paskelbė, kad Vilniaus meras Remigijus Šimašius turėjo teisę atleisti D. Udrį, tačiau netinkamai laikėsi nustatytų procedūrų.

Antradienį trijų teisėjų kolegija paskelbė, kad atleidimo metu netaikytas reikalaujamas įspėjimo terminas, tačiau šis pažeidimas nėra toks svarbus, kad atleidimas galėtų būti pripažintas neteisėtu.

Atsižvelgiant į tai, Vilniaus apygardos teismui nurodyta persvarstyti, kokia kompensacija priklauso D. Udriui.

Anksčiau šis teismas atleidimą buvo pripažinęs neteisėtu ir priteisė D. Udriui 17 tūkst. eurų kompensaciją.

Antrą kartą išnagrinėjęs šią bylą, teismas šią sumą padidino iki 20,9 tūkst. eurų.

D. Udrį Vilniaus meras iš „Go Vilnius“ vadovo posto atleido praėjusių metų liepą.

Vilniaus miesto savivaldybė: teismas nesivadovavo Aukščiausiojo Teismo išaiškinimais

„Šį sprendimą vertintume taip, kad Vilniaus apygardos teismas iš esmės nesivadovavo prieš tai šioje byloje pateiktais Aukščiausiojo Teismo išaiškinimais, kad atleidimas buvo teisėtas ir meras turėjo absoliučią teisę atšaukti A. D. Udrį iš pareigų. Primename, kad dar 2018 m. spalio 5 d. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas neskundžiamai konstatavo, kad: – <...> – ieškovo reikalavimą pripažinti neteisėtu atšaukimą iš pareigų atmesti“, – rašoma VMS pranešime.

„Taigi savivaldybė teiks skundą pakartotinai Aukščiausiajam Teismui, kadangi žemesnis teismas grubiai pažeidė teisės normas ir jau to paties Lietuvos Aukščiausiojo Teismo išaiškinimus.

Esame įsitikinę, kad apeliacinės instancijos teismas, pakartotinai nagrinėjęs bylą, neįsigilino į jam privalomus Aukščiausiojo Teismo išaiškinimus, todėl esame įsitikinę, kad bylą vėl peržiūrėjus Aukščiausiajame Teisme, Vilniaus apygardos teismo sprendimas, prieštaraujantis teisės aktams ir reikalaujantis sumokėti už teisėtą atleidimą, bus panaikintas“, – rašoma išplatintame pranešime.