Neetatinių aplinkosaugos inspektorių programa buvo pristatyta šalia Jorko miesto gruodžio pirmosiomis dienomis vykusioje konferencijoje. Ją dviem šimtams renginyje dalyvavusių policijos pareigūnų pristatė vienas Didžiosios Britanijos žvejus vienijančios organizacijos „Angling Trust” vadovų Dilipas Sarkaras.

Renginio metu taip pat atkreiptas dėmesys į projektą „Statome tiltus“ (eng. Building Bridges). Pagrindinis projekto tikslas – šviesti imigrantus, atvykstančius iš Centrinės ir Rytų Europos, mokyti juos vietos aplinkosaugos taisyklių.

Akimirka iš renginio "UK Wildlife Crime Enforcers Conference"

Prie abiejų projektų, tiek neetatinių aplinkosaugos inspektorių, tiek imigrantų švietimo gamtosaugos tema, prisideda patys Anglijos žvejai. Abi programos remiamos lėšomis, surinktomis už žvejybos leidimus.

D. Sarkaras džiaugėsi: „Tai – svarbus įvykis, siekiant šviesti visuomenę apie žvejybos pažeidimus <...>. Dabar mes jau nespėliojame, o turime aiškius įrodymus, pagrįstus duomenimis, nurodančius valandas ir patrulių kiekį, prie kurių prisidėjo mūsų savanoriai. Vien šiemet jiems padedant buvo pranešta apie daugiau nei 500 įvykių <...>.“

Akimirka iš renginio "UK Wildlife Crime Enforcers Conference"

Konferencijos metu taip pat vyko praktinės dirbtuvės. Jose kalbėta apie neetatinių aplinkos apsaugos inspektorių paruošimą ir samdymą. Tikimasi, kad šie jungtiniai mokymai paskatins Didžiosios Britanijos policijos pareigūnus dažniau vykdyti bendrus reidus kartu su aplinkosaugininkais ir kovoti prieš nelegalią žūklę.