Jis tiesiai iš darželio buvo perduotas tarnyboms, motina apie tai sužinojo vėliau. Iš pradžių E. Geležiūnienė pripažino fiziškai baudusi vaiką, vėliau kaltę neigė.

Moteriai pareikšti kaltinimai dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo mažamečiui, piktnaudžiavimo tėvų teisėmis ir pareigomis. Griežčiausia galima bausmė – laisvės atėmimas iki penkerių metų. Šiuo metu motinai vaikas jau grąžintas.

Prokurorės Auksės Lipkevičienės teigimu, prokuratūra, siekdama surinkti pakankamai duomenų asmens kaltei pagrįsti, ėmėsi visų įmanomų būdų ir priemonių, ir šioje byloje – kaip retai būna – buvo kreiptasi dėl poligrafo tyrimo, idant būtų nustatytos ikiteisminio tyrimo kryptys ir patikrinti ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys.

„Taip pat buvo atlikta teismo psichologų, psichiatrų ekspertizė nukentėjusiam mažamečiui. Negaliu slėpti tos informacijos, kad poligrafo duomenys nepalankūs poniai E. Geležiūnienei“, – teigia prokurorė.

Kaltinamoji tvirtina, jog nebuvo sudavusi vaikui. „Nieko nebuvo, todėl tie kaltinimai iš tikrųjų labai keisti, kadangi bandoma teigti, kad vaiku neva nebuvo rūpinamasi ir panašiai“, – teigia ji.