Mančesterio klube J. Mourinho išdirbo dvejus su puse metų, tačiau prasti komandos rezultatai šiame sezone „Manchester United“ vadovus privertė imtis radikalių priemonių.

„Dėkojame treneriui už įdėtas pastangas ir linkime sėkmės ateityje“, – lakoniškai su strategu atsisveikino klubas, naują ilgalaikį trenerį rasti pažadėjęs rasti iki šio sezono pabaigos.

Šiuo metu vienas iš garsiausių pasaulio futbolo klubų Anglijos čempionate rikiuojasi tik 6-oje pozicijoje, po 17 rungtynių turi 26 taškus.

Pirmaujanti „Liverpool“ komanda turi 45 taškus.

Būtent savaitgalį patirtas pralaimėjimas 1:3 Liverpulio komandai ir buvo paskutinis lašas, perpildęs Mančesterio klubo vadovybės kantrybės taurę.

Tose rungtynėse „Liverpool“ atliko 36, o „Manchester United“ – vos 6 smūgius link vartų.

Daug atgarsių sulaukė 55-erių portugalo pasisakymai po šio mačo vykusioje spaudos konferencijoje.

Paklaustas, ar jis vis dar jaučia, kad visa komanda atiduoda visas jėgas ir žaidžia pagal jo planą, „Manchester United“ strategas rėžė: „Ką tai reiškia? Manote, kad žaidėjai „simuliuoja“? Tikiu, kad jie yra sąžiningi. Futbolininkas turi visuomet atiduoti visas jėgas kiekvieną dieną, kiekvieną minutę, nesvarbu, kas yra treneris. Kalba eina apie klubą ir fanus. Manau, kad aikštėje buvę žaidėjai atidavė visas jėgas“.

Taip pat portugalas teigė, kad Liverpulio ekipos komandą tame mače lydėjo sėkmė.

„Negalėjome spėti su fantastiniu „Liverpool“ žaidimo tempu ir spaudimu. Varžovai įrodė, kad yra stipresnė komanda, – kalbėjo jis. – Tačiau reikia pabrėžti, kad žaidimą kontroliavome, o antras ir trečias „Liverpool“ įvarčiai – tai sėkmė“.

J. Mourinho sugebėjo išvesti „Manchester United“ į UEFA Čempionų lygos aštuntfinalį, tačiau jame „raudonųjų velnių“ laukia itin galingas oponentas – Paryžiaus „Saint Germain“ klubas.

Per 2016-2018 m., kai Mančesterio komandai vadovavo J. Mourinho, klubas sykį laimėjo Anglijos lygos taurę ir kartą triumfavo UEFA Europos taurės turnyre.

Paskaičiuota, kad per dvejus su puse metų Mančesterio klubas išleido apie 360 mln. svarų sterlingų ir Anglijos čempionate iškovojo 176 taškus. Klubo fanai juokauja, kad už vieną tašką „Premier“ lygoje klubas mokėjo po 2 mln. svarų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)