Vienintelėse pirmadienio rungtynėse VAR verdiktas buvo labai reikšmingas kovoje dėl vietos kito sezono UEFA Čempionų lygoje.

Bergamo „Atalanta“ namuose po ankstyvo Duvano Zapatos įvarčio kone visas rungtynes pirmavo prieš Romos „Lazio“.

Pačioje mačo pabaigoje svečiai išlygino rezultatą – antrą pridėto laiko minutę po Luis Alberto perdavimo Francesco Acerbi galva nukreipė kamuolį į vartus.

Nors su auklėtiniais aikštėje jau šventė ir „Lazio“ strategas Simone Inzaghi, teisėjas nusprendė maždaug 5 minutes laukti VAR išvadų. O jos buvo neigiamos – įvartis neįskaitytas dėl nuošalės.

Sprendžiant iš paprasto vaizdo pakartojimo, ši buvo „milimetrinė“ arba F. Acerbi apskritai buvo vienoje linijoje su paskutiniu gynėju. Tiesa, vėliau pateiktas grafinis „įrodymas“.

Nesėkmė gali brangiai kainuoti „Lazio“ – sostinės klubas toliau užima penktą vietą (25 taškai), bet nutolti gali rungtynėmis mažiau sužaidęs „Milan“ (26 tšk.), kuris dabar laikosi paskutinį kelialapį į Čempionų lygą garantuojančioje ketvirtoje pozicijoje.

Negana to, iš apačios „Lazio“ dabar jau spaudžia ne tik principinė varžovė „Roma“ (24 tšk.), bet ir ta pati „Atalanta“, turinti tiek pat taškų ir pakilusi į šeštą vietą.

Tuo metu vienintelėse Ispanijos pirmenybių rungtynėse pirmadienį baskų derbis baigėsi be įvarčių.

Vitorijos „Alaves“ (6 vieta, 25 tšk.) namuose nulinėmis lygiosiomis sužaidė su Bilbao „Athletic“ (18 vieta, 15 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)