„Airbus“, didžiausios Europoje aeronautikos įmonės, iš dalies valdomos Prancūzijos, Vokietijos ir Ispanijos valstybių, sprendimas pasirodė po E. Macrono praėjusią savaitę išsakytų raginimų šalies įmonių vadovams, tarp jų „Airbus“ generaliniam direktoriui Guillaume'ui Faury, padėti spręsti susidariusią krizę.

Tačiau „Airbus“, priklausomas nuo reaktyvinių orlaivių eksporto, konkuruojant su JAV „Boeing“, pažymėjo, kad įmonei itin svarbu išlikti konkurencingai, ir įspėjo dėl susitelkimo vien tik į „ciklines ir pinigines priemones“.

„Airbus“ yra pasiruošęs padėti ir palaikyti vyriausybės veiksmus, atsakant į nepaprastą situaciją, tačiau pažymime, kad Prancūzijos įmonių, kurios sulaukia stiprios tarptautinės konkurencijos, konkurencingumo išlaikymas yra labai svarbus“, - rašoma „Reuters“ cituojamame įmonės vidaus dokumente, skirtame Prancūzijos darbuotojams.

„Airbus“ atstovė spaudai teigė, kad premijos dydis dar nėra patvirtintas, dėl jo bus deramasi su įmonės darbuotojų profesinėmis sąjungomis.

Pasak aeronautikos asociacijos GIFAS, „Airbus“ dirba apie 48 tūkst. darbuotojų Prancūzijoje, kurių vidutinis mėnesinis atlyginimas, siekiantis 4250 eurų, yra gerokai didesnis nei šalies vidutinis atlyginimas, siekiantis 2250 eurų.

Tačiau „Airbus“ Prancūzijoje dirba ir nemažai darbuotojų, uždirbančių tik 1700 eurų per mėnesį. Minimalus mėnesinis atlyginimas šalyje yra beveik 1500 eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją