Pirmadienio nuosmukis ištrynė „Nasdaq Composite Index“ augimą šiemet, o JAV akcijų rinkos patiria blogiausią gruodį per daugiau negu 80 metų.

Daugelio draudimo bendrovių ir ligoninių operatorių akcijos pirmadienį smuko po to, kai penktadienį federalinio teismo teisėjas nutarė, kad „Prieinamos sveikatos priežiūros įstatymas“, žinomas kaip „Obamacare“, prieštarauja Konstitucijai, nes įstatymų žmonės yra verčiami įsigyti sveikatos draudimą.

„S&P“ sveikatos apsaugos indeksas krito 1,53 proc. Kiti 10 pagrindinių „S&P“ indeksų taip pat smuko, tačiau ne taip smarkiai, kaip sveikatos apsaugos. Finansų bendrovių akcijos taip pat krito 0,77, laukiant bazinių Federalinio atsargų banko (FED) palūkanų normų padidinimo.

„Penktadienį patyrėme stiprų smūgį, o pirmadienį matome nestabilią rinką“, - sakė „Spartan Capital Securities“ vyriausiasis rinkų ekonomistas Peteris Cardillas.

Tačiau investuotojai tikisi, kad centrinis bankas gali sulėtinti palūkanų normų didinimo tempą kitąmet, baimindamasis lėtėjančio pasaulio ekonomikos augimo ir prezidento Donaldo Trumpo spaudimo.

11.05 val. Niujorko laiku (18.05 val. Lietuvos laiku) pagrindinis „Dow Jones Industrial Average“ indeksas krito 0,48 proc., iki 23985,78 punkto. Tuo tarpu platusis „S&P 500“ smuko 0,48 proc., iki 2587,57 punkto, o technologinis „Nasdaq Composite Index“ - 0,22 proc., iki 6895,59 punkto.

Draudiko „UnitedHealth Group Inc“ akcijų kaina krito 2,14 proc., o farmacijos įmonės „Johnson & Johnson“ - 2,2 proc. po to, kai „Reuters“ pranešė, kad farmacijos milžinas ilgus dešimtmečius žinojo apie taip, jog įmonės gaminamoje kūdikių pudroje „Johnson Baby“ yra asbesto.

Tuo tarpu bankas „Goldman Sachs Group Inc“ krito net 2,6 proc. po to, kai Malaizijos prokurorai pateikė kaltinimus sukčiavimu bankui ir dviem jo buvusiems darbuotojams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją