Nuo maždaug 16 val. socialiniame tinkle „Facebook“ netrūksta vairuotojų perspėjimų: spūstis Vakariniame aplinkkelyje, Domeikavoje, centre, kelyje link Karmėlavos. Į Aplinkkelio kalną neužvažiuoja sunkiasvorės transporto priemonės, į kalną prie „Regitros“ – lengvieji automobiliai.

Kelio dangos išbandymai pasireiškia ne tik kylant į kalną, jų netrūksta ir lygiam kelyje – Kaune ir aplink jį pasipylė avarijos: dvi transporto priemonės griovyje, kitur eismą stabdo automobilių susidūrimai. O kelias Vilnius-Kaunas-Klaipėda ne tik, kad ne valytas, bet ir ypatingai slidus.

Didelė spūstis pasitinka važiuojančius Vakariniu aplinkkeliu nuo Garliavos ar Akademijos link prekybos centro „Mega“. Čia ne tik į kalną neužvažiuoja sunkiasvoriai automobiliai, bet ir ant Česlovo Radzinausko (Lampėdžių) tilto pasitinka trijų transporto priemonių eismo įvykis.

Pasak Kauno apskr. VPK, pranešimas apie avariją ant tilto gautas 16:17 val. Pirminiais duomenimis, sužeistų asmenų nėra.

Panerių g., važiuojant link Lapių, automobilis nuslydo į kelkraštį ir apvirto. Pranešimas apie šį įvykį gautas 16:31 val. Sužeistų asmenų taip pat nėra, bet transporto priemonė gerokai apgadinta.

Maždaug 17:20 val. nuo kelio „Via Baltica“, netoli Vandžiogalos, į kelkraštį nuslydo sunkiasvorė transporto priemonė.

Kaip teigia pareigūnas, nuo 16 val. fiksuota tik 6 eismo įvykiai. Visgi daugokai prie spūsčių prisideda ir negalėjimas užvažiuoti ant kalno įkalne.