Praėjusiomis savaitėmis šimtai tūkstančių žmonių Prancūzijoje protestavo prieš vyriausybės reformas. Per protestus neišvengta riaušių. Praėjusį šeštadienį visoje šalyje buvo sulaikyta apie 2 000 žmonių.

M. Delpuechas sakė, kad Paryžius neturi sudaryti „mirusio miesto“ įspūdžio. Operos teatras, garsusis Luvras ir kiti muziejai lauks žiūrovų ir lankytojų. Praėjusį šeštadienį saugumo sumetimais Eifelio bokštas, opera, Luvras ir prabangios parduotuvės nedirbo.

Po teroristinio išpuolio Strasbūre vyriausybė kreipėsi į „geltonųjų liemenių“ judėjimą, ragindama šį savaitgalį nerengti protestų. Tačiau kai kurie judėjimo atstovai davė suprasti, kad protestuotojai ketina išeiti į gatves. Vis dėl to, anot žiniasklaidos, nuosaikūs protesto judėjimo atstovai sutinka su dialogu.

Prezidentas Emmanuelis Macronas savaitės pradžioje pažadėjo imtis skubių priemonių socialinėje srityje, kad sušvelnintų konfliktą su „geltonosiomis liemenėmis“. Protestai praėjusio mėnesio viduryje prasidėjo dėl didinamo degalų akcizo, o vėliau peraugo į protestus prieš vyriausybę ir E. Macroną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)