Tai sėkmingiausias aukcionas iš visų iki šiol vykusiųjų, kurių metu parduodamas „Lietuvos energijos“ grupės nekilnojamasis turtas, praneša „Lietuvos energija“. Bendra šįkart parduotų objektų suma sudaro beveik pusę (45 proc.) visos aukciono metu siūlytos portfelio vertės, siekusios 35 mln. eurų įskaitant PVM.

Brangiausiai - už 6 mln. eurų, įskaitant PVM, parduotas vienas iš vertingiausių objektų aukcione - gamybinių, administracinių pastatų kompleksas Kaune, Chemijos g. 27B. Taip pat už 3,7 mln. eurų, įskaitant PVM, parduotas įspūdingas „ORO Dubingių“ konferencijų ir viešbučio kompleksas, esantis Molėtų rajone. Tai trečias, didžiausias ir paskutinis parduotas poilsio paskirties objektas, priklausęs „Lietuvos energijos“ įmonei „NT Valdos“.

Pasak „Lietuvos energijos“ valdybos nario Dariaus Kašausko, per trejus metus, įgyvendinant energetikos įmonių grupės nekilnojamojo turto pardavimo procesą įgyta neįkainojama patirtis ir sukurta pamatuojama finansinė nauda mūsų akcininkui - valstybei.

„Pirmiausia centralizavome nekilnojamojo turto valdymą, jį sutvarkėme, profesionali darbuotojų komanda, sekdama geriausiomis verslo praktikomis, padidino jo generuojamą grąžą bei vertę ir galiausiai sėkmingai realizavo konkurencingoje rinkoje. Iš mūsų tiesioginėje veikloje nenaudojamo nekilnojamojo turto sukurta vertė galiausiai dividendų pavidalu sugrįžta į valstybės biudžetą“, - pranešime teigia D. Kašauskas.

Pastarojo aukciono metu buvo sulaukta didelio susidomėjimo siūlomais objektais - tai įrodo, kad sezoniškumas ir artėjančios šventės investuotojų negąsdina. Paskutiniame šių metų aukcione taip pat buvo realizuoti energetikos įmonių grupės valdyti nekilnojamojo turto objektai Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose ir Utenoje. „NT Valdų“ portfelyje dar liko keliolika valdomų objektų, kuriuos bus siekiama realizuoti kituose aukcionuose, 2019 m.

„Šiais metais „Lietuvos energijos“ grupei surengėme šešis aukcionus, kurių metu pardavėme 30 objektų už beveik 34 mln. eurų, įskaitant PVM. Šis aukcionas buvo pats sėkmingiausias, simboliškai sutapęs su artėjančia metų pabaiga“, - teigia aukcioną organizavusios tarptautinės nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės „Newsec“ atstovė Jurgita Šilaikytė.

Nuo 2016 m. „Lietuvos energija“ viešuosiuose aukcionuose ir konkursuose yra pardavusi nekilnojamojo turto už 76 mln. eurų, įskaitant PVM.

Visas „Lietuvos energijos“ nekilnojamasis turtas parduodamas vadovaujantis Finansų ministerijos parengtomis Rekomendacinėmis valstybės valdomų įmonių nekilnojamojo turto valdymo gairėmis, taikant viešo pardavimo procedūras, kurios sudaro sąlygas nekilnojamojo turto objektus parduoti didžiausią kainą pasiūliusiems rinkos dalyviams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)