„Netolygumas apmokestinant pajamas mažas ir dideles pajamas gaunančių žmonių yra didelė bėda: uždirbantys minimalią algą po mokesčių pertvarkos papildomai gaus apie 14 eurų, o gaunančių 3000 - 4000 eurų atlyginimą pajamos didės daugiau nei 100 eurų“, - aiškino G. Paluckas.

Jo įsitikinimu, siekiant didesnio socialinio teisingumo, reikėtų peržiūrėti mokesčių tarifus - kad tie, kurių mėnesio pajamos viršija 3000 eurų, iš viso negautų naudos, o didėtų nauda mažiausias pajamas gaunantiems žmonėms: „Mes Seimui esame pateikę progresinių mokesčių tarifus, tačiau pasiūlymas buvo atmestas.„

G. Palucko manymu, svarstant valstybės biudžetą specialiai priešinamos skirtingos socialinės grupės: „(...) esą duosime jums daugiau, bet atimsime iš kitų. Visuomenės sukiršinimas ir supriešinimas yra sąmoningas veiksmas, kuris kelia labai didelį nerimą.„

Socialdemokratų partijos pirmininko nuomone, valdantieji kuria minimalistinės valstybės koncepciją, kur viskas yra optimizuota, sumažinta, sutaupyta.

„Visi džiaugiasi, kad mažas pajamas gaunantys žmonės kitais metais gaus 14 eurų daugiau. Tačiau reikėtų žvelgti plačiau: kas iš tų 14 eurų, jeigu žmogus juos išleis korepetitoriams samdyti, nes jo vaikai nebus kokybiškai paruošiami nei darželyje, nei mokykloje“, - kalbėjo G. Paluckas.

Jo įsitikinimu, gerovė Lietuvoje per daug matuojama ekonominėmis sąvokomis - BVP augimas, verslumo ar verslo aplinkos indeksais, tačiau tai mažai ką sako eiliniam šalies piliečiui.

„Mes norėtume tokios valstybės, kurioje šalies sėkmės lygis būtų matuojamas ne sausais ekonomistų skaičiais, bet pagal tai, kiek žmogus turi galimybių būti sveikas, gauti kokybišką išsilavinimą ir kokybiškai gyventi“, - sakė G. Paluckas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)