Vilniaus apygardos teismas spalio mėnesį visiškai išteisino buvusį federacijos generalinį sekretorių Mindaugą Balčiūną ir kitus kaltinamuosius.

Prokurorai Apeliacinio teismo prašo pakeisti nuosprendį ir nuteisti juos dėl piktnaudžiavimo ir sukčiavimo.

Pirmasis Apeliacinio teismo posėdis turėjo įvykti ketvirtadienį, bet vieno iš advokatų prašymu, motyvuojant užimtumu kitoje byloje, jis atidėtas iki vasario 12 dienos.

Prokurorai sako, kad įstatymo pažeidimai turi būti įvertinti principingai, nepaisant to, kad jie susiję su paruošimu krepšinio čempionatui.

Dalis kaltinimų susiję su savivaldybės lėšų skyrimu Panevėžio viešbučio rekonstrukcijai.

„Teismas iš esmės pripažino tai, kad tie pinigai nuėjo į viešbutį, tie pinigai yra visų mūsų pinigai. Savivaldos įstatymas to neleidžia daryti ir prokuratūros nuomone, negali būti, kad niekas dėl šito nėra kaltas“, – BNS sakė Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Ramūnas Šileika.

Išteisintasis M. Balčiūnas sako, kad išteisinamasis teismo nuosprendis yra teisingas, o „absoliučiai daugumai“ viskas buvo aišku nuo pat pradžių.

„Apskritai į prokurorų logiką aš nenoriu gilintis. Jeigu objektyviai prokuroras žiūrėtų, tai aiškiau būt negali, kas yra parašyta, kaip yra sprendimai padaryti. Tiesiog, matyt, prokuratūra laiko tą liniją, aiškumą, teisingumą aiškintis per visas instancijas. Aš tą gerbiu, prokuroras turi tokią teisę“, – BNS sakė jis.

Apygardos teismas įvertino, kad kaltinamieji neveikė savanaudiškai, jie stengėsi tinkamai pasiruošti krepšinio čempionatui pagal FIBA reikalavimus.