„Aš nenoriu būti vargšė“, – sakys muzikos mokytoja Eglė Vaiciekiūtytė. Moteris gauna 643 eurų atlyginimą. Ministro Pirmininko patarėjas Skirmantas Malinauskas sakys, kad už tiek pinigų pragyventi neįmanoma, tačiau mokytoja Eglė atkirs: „Kaip tai neįmanoma? Aš taip gyvenu 28 metus ir kažkaip pragyvenu. Bet taip būti neturėtų. Aš kasmet skiriu šimtus eurų iš savo asmeninių lėšų moksleivių renginiams, perku tušinukus, popierių. Tegu Seimo nariai susimažina savo utopines, protu nesuvokiamas kanceliarines išlaidas, kodėl jie patys negali pirkti tušinukų, kaip tenka daryti mums?“

Studijoje renginių vedėjas Remigijus Žiogas susitiks su savo tikybos mokytoju Pauliumi Auryla. Žiogas sakys, kad jeigu ne mokytojas Paulius, jis būtų nuėjęs šunkeliais. „Ne kartą iš mokytojų girdėjau, kad iš manęs nieko nebus, duok Dieve, baigsiu profkę ir važiuosiu dirbti į fabriką Airijoje“, – kalbės R. Žiogas. Mokytojas kadaise savo lėšomis veždavosi Remigijų į ekskursijas, kaip įmanydamas bandė jį ištraukti iš pavojingo gatvės gyvenimo.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas sakys, kad valdžia priimdama biudžetą visiškai neatsižvelgė į jų reikalavimus. Tačiau žurnalistė Daiva Žeimytė mokytojus nustebins teigdama, kad štai savo padėjėjams Seimo nariai atlyginimą pakėlė dešimčia procentų.

Šį ketvirtadienio vakarą 20 val. LNK laidos „Valanda su Rūta“ studijoje susirinkę mokytojai klaus: „Ar įmanoma išgyventi už 727 eurų – tokia yra vidutinė mokytojo alga į rankas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)