Aiškinantis įvykio aplinkybes, buvo nustatyta, kad sostinės policijos pareigūnai, gavę teismo nutartį dėl asmens atvesdinimo į teismo posėdį (vyras neatvykdavo į teismą, kur nagrinėjama jo baudžiamoji byla pagal Baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d. - vairavimas, kai kraujyje daugiau negu 1,5 promilės alkoholio), nuvyko į piliečio (gim. 1962 m.) butą S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje. Paskambinus į duris, vyras pareigūnų įsileisti nepanoro.

Bendraujant su įtariamuoju kilo įtarimas, kad jis neblaivus - kalbėjo nerišliai. O kaimynai sako, kad vyras girtavo kelias pastarąsias savaites.

Asmuo buvo perspėtas, jog jei nevykdys teisėtų policijos reikalavimų, pareigūnai turi teisę jėga įeiti į butą ir panaudoti specialiąsias priemones. Jam buvo pasakyta, kad bus iškviesti ugniagesiai gelbėtojai, kurie duris atidarys. Bet vyras durų vis tiek neatidarė.

Po šio pokalbio, Vilniaus apskrities policijos budėtojai gavo pranešimą, jog iš minėto buto šeštame aukšte balkono iššoko vyriškis. Pareigūnai iškvietė greitąją pagalbą, medikai konstatavo vyriškio mirtį.