Leidinio duomenimis, Pekinas rengia programą, kuri pakeis valdžios planą „Pagaminta Kinijoje 2025“ – o juo siekiama užtikrinti Kinijos pirmavimą technologijų srityse, įskaitant robotų techniką, informacines technologijas ir ekologiškus automobilius.

Šiuo metu manoma, kad naujoji programa įsigalios kitų metų pradžioje.

JAV pareigūnai programą „Pagaminta Kinijoje 2025“ anksčiau vadino grėsme sąžiningai konkurencijai. Jie tvirtino, jog pagal šį planą yra skatinamas valstybės subsidijų išdavimas Kinijos bendrovėms, o užsienio partneriai yra verčiami dalytis technologijomis.

Tačiau Vašingtonas ir toliau nepasitiki Kinija: JAV saugumo tarnybų vadovai per klausymus Senate pareiškė, jog Pekinas ir toliau piktnaudžiauja JAV technologijomis, kad paskatintų savo ekonomikos plėtrą. Be to, anot jų, kinų programišių rengiamos kibernetinės atakos ir toliau kelia didelę grėsmę JAV nacionaliniam saugumui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją