1975 metais įrašytas kūrinys įveikia tokias klasika tapusiais dainas kaip Nirvanos „Smells Like Teen Spirit" ir „Guns N' Roses'" dainą „Sweet Child O' Mine".

Įrašų bendrovės teigimu, tiek daina, tiek oficialus „Bohemian Rhapsody" vaizdo klipas pagrindinėse muzikos platformose internete buvo peržiūrėtas daugiau nei 1,6 mlrd. kartų.

„Taigi, roko muzikos upė transformavosi į peržiūras. Esu labai laimingas, kad mūsų muzika tokia maksimaliai aktuali ir šiandien", – teigiama „Queen" gitaristo ir vieno iš įkūrėjų Braino May išplatintame pareiškime.

Šešių minučių trukmės daina tikrą atgimimą išgyvena dėl neseniai kino teatrus šturmavusios juostos „Bohemian Rhapsody", kurioje Freddie Mercury įkūnijo talentingasis Freddie Mercury. Filmas viso pasaulio kino teatruose uždirbo beveik 600 mln. dolerių, jis nominuotas dviem „Golden Globes" apdovanojimams.

Daina „Bohemian Rhapsody" į „Billboard Hot 100" su trenksmu grįžo lapkritį.

Pranešime, išplatintame „Universal Music Group" vadovo Luciano Grainge, „Bohemian Rhapsody" įvardijama „kaip viena iš puikiausių dainų grupės istorijoje".

„Esame labai laimingi, galėdami atstovauti grupei „Queen", nuostabu, kad ši daina ir po šiai dienai įkvepia daugybę gerbėjų visame pasaulyje, nors buvo įrašyta prieš daugiau nei keturis dešimtmečius", – džiaugiasi L. Grainge.

Daina „Bohemian Rhapsody" iš „Queen" albumo „A Night At The Opera", buvo pirmasis grupės „Top 10" hitas Jungtinėse Valstijose, o Didžiosios Britanijos topuose išbuvo devynias savaites iš eilės. Tuo metu tai buvo rekordas.

Daina naujam gyvenimui prikelta 1992 metais, kai buvo įtraukta į filmą „Wayne's World". 2004 metais ji pagerbta „Grammy" Šlovės alėjoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)