Airijoje gimusi, bet nuo paauglystės Lietuvoje augusi Erika prie grupės prisijungė lygiai prieš 20 metų. Jai tada tebuvo aštuoniolika. Nors oficialiai „Skamp“ gimė 1998-aisiais, tačiau mažai kas žino, kad Viktoras Diawara ir Vilius Alesius iki tol jau kelerius metus nesėkmingai bandė prasiveržti į Lietuvos muzikos padangę.

„Buvome įrašę albumą, apie kurį iki šiol niekas nežino. Ir labai gerai“, – juokiasi Viktoras. Malyje gimęs, bet dešimties mokytis į prestižinę lietuvių Vasario 16-osios gimnaziją Vokietijoje studijuoti tėvų išsiųstas muzikantas ten ir susipažino su iš Vilniaus atvykusiu bendraamžiu Viliumi. Tiesa, iš pradžių draugyste tarp vaikinų nė nekvepėjo. „Buvau devintokas, kai su Vee (taip V. Diawarą vadina draugai ir gerbėjai) tapome klasiokais. Pamenu, įeinu į klasę ir matau du skustagalvius ir vieną tamsiaodį. Man, Fabijoniškėse augusiam paaugliui, tai nebuvo įprastas vaizdas.

Vėliau Vilius paprašė padėti su lietuvių kalba, pats man pagelbėjo su vokiečių kalbos pamokų namų darbais, gyvenome viename bendrabutyje, todėl pradėjome bendrauti. Iš pradžių į jį žiūrėjau įtariai. Kambaryje turėjau dėlionę, kartą Viktorui išėjus, pasigedau vienos dalies, todėl pamaniau, kad jis pavogė, bet netrukus detalę atradau savo kambary. Supratau, kad esu valdomas keistų stereotipų apie kitataučius... Netrukus tapome neišskiriamais draugais ir pradėjome repuoti“, – juokiasi pažinties pradžią prisiminęs V. Alesius.

Lemtinga grupei „Skamp“ tapo perdainuota kultinė daina „Summertime“, akimirksniu šovusi į klausomiausiųjų sąrašo viršūnę. Tiesa, netikėta šlovė Viktorą ir Vilių užklupo jiems viešint Vokietijoje. Mobiliųjų dar nebuvo, todėl apie vasaros kūrinio sėkmę muzikantai nieko nežinojo. „Neslėpsiu, buvo daug linksmybių, kurios mudu paliko visiškai be pinigų. Į Lietuvą grįžinėjome „zuikiu“ traukiniu. Pagavo, išmetė lauk. Tranzavome. Padėtis atrodė beviltiška, – pasakoja Vilius, – susipykome, susimušėme. Į Lietuvą grįžome atskirai. Grupės kaip ir nebeliko.“

Vėliau, kai dešimtmetį sėkmingai koncertavusi „Skamp“ mėgavosi šlove ir gerais honorarais, Lietuvą užklupo ekonominė krizė. Be to, kaip tik tuo metu grupės narių gyvenimuose vyko sėkmingi pokyčiai – atsirado šeimos, vaikai, paskolos... Vis stiprėjo noras atsitraukti nuo trijulės veiklos ir kiekvienam imtis solo karjeros ar naujos veiklos.

„Motinystė ir šeimyninis gyvenimas privertė sulėtinti tempą, be to, pauzės reikėjo ir dėl kitų priežasčių, ne tik man“, – neslepia Erika Jennings ir atvirai pasakoja apie ne itin gražiai prasidėjusią, bet didelę įtaką jos muzikinei karjerai turėjusią pažintį su vyru, muzikantu Jurgiu Didžiuliu.

Kaip „Skamp“ pavyko išlikti, išsaugoti draugystę ir su kokiomis mintimis Viktoras, Vilius ir Erika sutinka grupės 20-metį? Apie visa tai šįvakar 19.30 val. – LRT laidoje „Gyvenimas“ su Edvardu Žičkumi.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)