„Visuomeninio transliuotojo modelis yra strategiškai svarbus klausimas, kuriam būtina išsami diskusija. LRT įstatymo projektas taip pat yra taisytinas turinio nuoseklumo ir teisinės technikos požiūriu. Todėl LRT taryba kreipiasi į Seimo narius ir kviečia žengti tolesnius žingsnius - iš geriausių teisės, valdymo, finansų, žiniasklaidos atstovų sudaryti darbo grupę, kuri profesionaliai įvertintų įstatymo projektą ir pateiktų savo išvadas“, - rašoma LRT tarybos pirmininko Liudviko Gadeikio pasirašytame kreipimesi.

Pasak L. Gadeikio, pradėti reiktų nuo aiškaus įvardijimo, kad rengiamas būtent visuomeninio transliuotojo, o ne valstybei priklausančios viešosios įstaigos - kaip nurodyta pateiktame įstatymo projekte - veiklą reguliuojantis įstatymas.

„Priimti skubotus sprendimus svarbiais šaliai klausimais yra labai rizikinga, todėl LRT taryba ragina Seimo narius pirmiausia plačiai išdiskutuoti, įsiklausyti į įvairių sričių ekspertų nuomonę ir kartu su Lietuvos visuomene surasti tą visuomeninio transliuotojo modelį, kuris sukurtų prielaidas jo nepriklausomumui, profesionalumui, skaidrumui ir atsakingumui visuomenei“, - pabrėžiama kreipimesi.