„Objektas yra procesai, vykstantys šalyje, ir kreipimesi nėra įvardinta konservatorių nei partija, nei frakcija, jei patys jie save prisiskyrė, matyt, tam tikras nerimas yra“, – antradienį žurnalistams Seime sakė premjeras.

Paklaustas, ar kreipimasis susijęs su mokytojų streiku ir sekmadienį vykusiu mitingu, S. Skvernelis atsakė: „Ne tik tai, matome, kas šiuo metu vyksta, inspiracijos, matome tą pačią Prancūziją, kokios valstybės ausys pradėjo lįsti“.

„Tiesiog tos tarnybos turi atlikti darbą, visi subjektai, nes procesus gali įtakoti ir išorė, ir viduje, ir taip pat kriminalinis pasaulis taip pat tai daro, ką mes turėjome prieš dešimt metų, kalbėdami apie riaušes prie Seimo“, – tvirtino premjeras.

Jis sakė kreipęsis į visus kriminalinės žvalgybos ir žvalgybos subjektus.

S. Skvernelis praeitą savaitę Seime pareiškė, kad konservatorių veikimas „yra Kremliaus politikos vykdymas ir abejonių yra, ar ten nėra sąsajų su Rusijos specialiosiomis tarnybomis“, tą atsakys „specialiosios tarnybos“.

Antradienio rytą jis teigė, kad „laikosi kiekvieno savo žodžio“.

„Aš įvardijau, kad nekeičiu savo žodžių, pasakytų apie konservatorius, o kreipiausi, kas man priklauso pagal pareigas kaip ministrui pirmininkui“, – vėliau dar patikslino premjeras.

Premjero rašto praėjusį penktadienį sulaukė tiek Valstybės saugumo departamentas (VSD), tiek Lietuvos policija, BNS sakė institucijų atstovai.

Tuo metu dalis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narių kreipėsi į komiteto pirmininką Vytautą Baką prašydami į artimiausią komiteto posėdį žvalgybos vadovus.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovas Gabrielius Landsbergis komentuodamas situaciją teigė, kad premjeras verčiau kreiptųsi į Molėtų observatoriją dėl planetų judėjimo.

„Rekomenduoju premjerui kreiptis į Molėtų observatoriją, kurios specialistai gali atsakyti, kurios planetos ar žvaigždes galėjo įtakoti premjero mintis. O tarnybas kviečiu palikti ramybėje“, – BNS sakė G. Landsbergis.