Man pasiūlė ir sutarėme, kad aš sumokėsiu 21 Eur iškart, ką ir padariau 9 val. 05 min, o kvitus pristačius, grąžins permoką ir nebus problemų. Sumokėjęs paskambinau ir pranešiau apie atliktą mokėjimą, tačiau pasakė, kad antstolė jau uždėjusi sąskaitos areštą 2018 m. gruodžio 1 d. t. y. šeštadienį, kai buvo nedarbo diena ir antstolei tikriausiai reiks sumokėti administravimo mokestį.

Paskambinau antstolei, paaiškinau situaciją, kad nevykdytų jokių veiksmų, kadangi viskas yra apmokėta ir ji greitu metu gaus pranešimą iš VMI apie atsiskaitymus. Bendrauti nenorėjo, sakė, kad vykdys visas procedūras toliau ir greičiau... 2018 m. gruodžio 4 d., antrą dieną po apmokėjimo paskambinau į VMI, jie patikino, kad skolos nebėra ir atšaukė visus išieškojimus... Tačiau tą patį vakarą registruotu paštu buvo gautas pranešimas apie skolą, kuri jau siekė 180 Eur. Sąskaitos kol kas vis dar yra areštuotos ir kol nesumokėsiu administravimo mokesčio, kuris siekia vietoj turėtos skolos 21 eur, 180 Eur, tol sąskaitos bus blokuotos. Manau, tokios sumos peržengia sveiko proto ribas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.

Komentuoja antstolė Neringa Budriūnienė

Šio skolininko nutarimą dėl baudos išieškojimo VMI prie LR FM pateikė vykdyti 2018 m. lapkričio 30 d. Tą dieną buvo priimtas patvarkymas vykdyti vykdomąjį dokumentą, vykdymo išlaidų paskaičiavimas ir patvarkymas areštuoti skolininko lėšas esančias sąskaitoje. Šie procesiniai dokumentai reg. pašto siunta buvo išsiųsti skolininkui.

2018 m. gruodžio 5 d. VMI prie LR FM pateikė sprendimą Nr. (23.31-08)-483-116217 apie tai, kad skolininkas baudą sumokėjo tiesiogiai 2018 m. gruodžio 4 d. Vykdymo išlaidų 2018 m. lapkričio 30 d. paskaičiavime Nr. S-18-43-27419 skolininkui paskaičiuotos vykdymo išlaidos yra 76,97 Eur., neaišku iš kur skunde nurodyta 180 Eur suma.

Kadangi bauda buvo sumokėta po antstolio procesinių veiksmų atlikimo ir po baudos gavimo antstolės kontoroje, vykdymo išlaidas skolininkas turi susimokėti. Su skolininku bendravau ir tą paaiškinau, kai skambino moteris ir teiravosi apie vykdymo eigą ir baudą, informacijos teikti negalėjau, nes ji nebuvo proceso šalis.