Greta išpuoselėto stadiono per pusantrų metų išdygo modernus statinys, kuriame žaidėjams ir treneriams yra įrengtos reikalingos patalpos, naujos tribūnos. Nuo šiol regbio varžybas bus daug patogiau stebėti ir neįgaliesiems sporto gerbėjams, į tribūnas jie pakilti galės specialiu liftu, pranešama Šiaulių savivaldybės interneto puslapyje.

Daug metų treniruočių ir varžybų sąlygomis pasigirti negalėję Šiaulių regbininkai turi kuo pasidžiaugti. Tokių regbio namų galėtų pavydėti ne tik kitų Lietuvos miestų, bet ir kitų šalių sportininkai.

„Per pastaruosius metus pastatytas ne vienas sporto pastatas. Regbininkai tokių sąlygų laukė seniai, mažiausiai keliasdešimt metų. Čia bus viso Šiaulių regbio namai, todėl labai džiugu, kad ir regbio bendruomenė vienijasi, siekia bendrų tikslų. Kai kuriuos dalykus buvo galima padaryti anksčiau. Dabar, kai lėšos naudojamos efektyviai, jų ir užtenka viskam“, – sakė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

„Šiaulių regbio klubai dabar galės normaliai dėlioti varžybų tvarkaraščius, atvykstančioms priešininkų komandoms tikrai bus galima sudaryti puikias sąlygas.

Dar prieš baigiant statybas sutarėme, kaip efektyviausiai šį pastatą galėtume naudoti, čia visos galimybės rengti ir tarptautines varžybas. Tiesa, šio stadiono Šiaulių regbiui reikės vien varžyboms, o treniruotėms turėsime surasti dar bent keletą stadionų mieste“, – sakė Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis.

Naujas regbio stadionas Šiauliuose / Foto: Siauliai.lt

Pasak A. Bartulio, Pramoniniame parke esantį stadioną po dvejų metų teks uždaryti, sklypas bus perduotas investuotojams. Per tą laiką numatoma atnaujinti ir regbiui pritaikyti Gegužių progimnazijos stadioną.

Netoli „Saulėtekio“ gimnazijos patalpas išsinuomojęs vienas miesto regbio klubų tariasi ir dėl šios švietimo įstaigos stadiono pritaikymo. Regbio sporto bendruomenė iki šiol naudojosi stadionu prie vadinamųjų Gilo statybų. Dabar svarstoma galimybė atskirti žemės sklypus ir stadioną vėl susigrąžinti miesto reikmėms.

Savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorės Astos Lesauskienės duomenimis, šis naujas objektas kainavo 976 tūkst. eurų, lėšos skirtos vien iš Šiaulių miesto savivaldybės biudžeto, pastato plotas – 561 kv. metras, tribūnose po stogu yra 466 vietos žiūrovams.

„Šie regbio namai labai reikalingi ir mažiesiems miesto sportininkams. Vaikų, besidominčiu regbiu, tik daugėja, taigi, turėdami stiprius klubus, aktyvią bendruomenę ir šią infrastruktūrą, galėsime drąsiai vadinti Šiaulius regbio sostine“, – teigė A. Lesauskienė.

Naujus regbio namus aprodęs Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademijos vadovas Svajūnas Mikalčius pabrėžė, kad čia yra viskas, ko reikia regbininkams: patogios persirengimo patalpos su dušais ir tualetais dviem komandoms, treniruoklių salė, konferencijų salė, atskiros patalpos treneriams, medicinos punktas ir dopingo patikros kabinetas.

Regbio namai pasirūpins ne tik žaidėjais, žiūrovų patogumui dengtos tribūnos ir patogios galimybės rungtynes stebėti neįgaliojo vežimėliais atvykusiems žiūrovams – įrengtas liftas ir patogūs privažiavimai.

Kitais metais savivaldybė suplanavusi iš biudžeto skirti 120 tūkstančių eurų automobilių aikštelei sutvarkyti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)