„Pagal mūsų koalicijos sutartį, mums priklausytų dar viena ministerija. Aplinkos ministerija galėtų būti ta, kurią premjeras galėtų siūlyti“, - sakė G. Kirkilas.

G. Kirkilas sakė, kad tuo atveju, jei Aplinkos ministerija atitektų jiems, į ministrus galėtų būti siūlomas dabartinis partijos frakcijos Seime seniūnas, parlamentaras Andrius Palionis.

Andrius Palionis

Šiuo metu socialdarbiečiai vadovauja Užsienio reikalų ir Teisingumo ministerijoms.

Aplinkos ministerija, kurios ministrą Kęstutį Navicką Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis netikėtai atleido iš pareigų praėjusią savaitę, kuruoja atliekų tvarkymo ir perdirbimo politiką, daugiabučių renovacijos programą, teritorijų planavimo, miškotvarkos sritis, medžioklės klausimus.
LVŽS frakcijos Seime seniūnas Ramūnas Karbauskis sako negalintis „nei patvirtinti, nei paneigti“, kad Aplinkos ministerija bus perleista socialdarbiečiams.

„Čia premjero kompetencijos klausimas, lai jis ir komentuoja“, - sakė R. Karbauskis. Perklausus, ar įmanoma, kad ministerijų derybos vyksta jam už nugaros, R. Karbauskis teigė, kad čia yra „jūsų ir konservatorių interpretacijos“.

„Ar jums atrodo, kad aš viskam vadovauju ir visiems nurodinėju, ką daryti?“ – klausimu į klausimą atsakė R. Karbauskis.

Premjeras S. Skvernelis visus jam adresuotus klausimus liepė derinti per patarėją Tomą Beržinską.
Pastarasis DELFI teigė, kad, jo žiniomis, „šią savaitę premjeras turėtų pasisakyti dėl visų trijų ministrų (atleistųjų Švietimo ir mokslo bei Kultūros ministerijų naujų vadovų – DELFI), dėl Aplinkos ministerijos – taip pat“.

Jis teigė negalintis atsakyti, ar Aplinkos ministerija bus siūloma vadovauti socialdarbiečiams: „Tai bus premjero sprendimas“.

R. Karbauskis DELFI sakė, kad naujųjų ministrų pavardės turėtų paaiškėti šį trečiadienį, gruodžio 12-ąją.

Paklaustas, ar Aplinkos ministerijos, kurios vykdyta urėdijų reforma buvo iki šiol vienintelė, dėl kurios rastas susitarimas ir su opozicinėmis frakcijomis, neatrodys kaip „valstiečių“ nuolaidžiavimas koalicijos partneriams Seime, R. Karbauskis sakė, kad „niekas mums rankų nelaužo, o visos mūsų reformos yra pavykusios, ne tik Aplinkos ministerijos vykdoma“.

Šaltinių LVŽS frakcijos Seime teigimu, „valstiečiai“ į aplinkos ministrus buvo numatę dabartinio Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko Kęstučio Mažeikos kandidatūrą.

Paklaustas, ar šis politikas būtų tinkamas užimti aplinkos ministro kėdę, R. Karbauskis sakė, kad „reikalas tame, jog ponas Mažeika save mato savivaldybių rinkimuose, kandidato į Marijampolės merus pozicijoje“.