Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjomis siūloma skirti Lietuvos apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus teisėją Godą Ambrasaitę-Balynienę ir Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją Daivą Pranytę-Zalieckienę.

Dešimtmetį teisėja dirbanti pretendentė į Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjo pareigas G. Ambrasaitė-Balynienė teisėjų bendruomenėje vertinama kaip stipri civilinės teisės ir civilinio proceso specialistė, kurios specializacija - intelektinės nuosavybės bylų nagrinėjimas. Pretendentė taip pat yra Mykolo Romerio universiteto docentė. 2004 m. jai suteiktas socialinių mokslų srities teisės krypties daktaro laipsnis. Ji yra daugelio mokslinių straipsnių autorė, aktyviai kelianti kvalifikaciją tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Turinti solidžią 22 metų teisėjos darbo patirtį skirtingų grandžių teismuose, šiuo metu Lietuvos apeliaciniame teisme dirbanti teisėja D. Pranytė-Zalieckienė yra vertinama kaip autoritetinga teisininkė, stipri baudžiamosios teisės ir proceso specialistė.

LAT teisėju taip pat siūloma skirti vieną labiausiai patyrusių teisėjų visoje teismų sistemoje - Klaipėdos apygardos teismo teisėją ir šio teismo pirmininką Arvydą Daugėlą.

Teisėjo karjerą pradėjęs 1992 m. Klaipėdos miesto apylinkės teisme, jau 1996 m. A. Daugėla buvo paskirtas Klaipėdos apygardos teismo, kuriame dirba iki šiol, teisėju. Sukaupęs didelę teisėjo ir beveik dvidešimties metų vadovavimo patirtį pretendentas į kasacinės instancijos teismo teisėjo pareigas yra pripažintas kaip nepriekaištingos reputacijos baudžiamosios justicijos srities profesionalas.

Pagal Konstituciją ir Teismų įstatymą LAT teisėjus skiria Seimas Respublikos Prezidento teikimu, kandidatūras parenka ir pasiūlo LAT pirmininkas. Dėl teisėjų paskyrimo Respublikos Prezidentui pataria Teisėjų taryba.