Jonas Jarutis pusvalandžio petraukos reikalavo 5 darbotvarkės klausimams (be pertraukos svarstytas tik vienas klausimas iš 7), o konservatoriai vienas po kito pasisakė dėl vedimo tvarkos.

Jurgis Razma kėlė klausimą dėl projekto apie savivaldybių biudžetų pajamų nustatymo metodiką teisėtumo, darbotvarkėje pažymėto numeriu 1.6.

„Mus pasiekė žinios, kad svarstant šį klausimą Biudžeto ir finansų komitete, buvo priimtas demokratiniuose parlamentuose precedento neturintis sprendimas. Komitete buvo tiesiog balsavimu nuspręsta neleisti kalbėti opozicijos atstovams Mykolui Majauskui ir Andriui Kubiliui. Kitaip sakant, svarstant tą klausimą jiems buvo uždrausta pasisakyti“, – kalbėjo Jurgis Razma.

Pasak jo, tokio projekto negalima laikyti apsvarstytu. Todėl konservatoriai pareikalavo ilgesnės pietų pertraukos, per kurią galima būtų aptarti susidariusią padėtį.

Biudžeto komiteto pirmininkas Statys Jakeliūnas paaiškino, kad posėdis, jo manymu, buvo teisėtas, o manantiems kitaip siūlė kreiptis į institucijas. A. Kubilius sakė, kad į Etikos ir procedūrų komisiją jau kreiptasi.

Galiausiai Seimo posėdyje kilus triukšmui Seimo pirmininkas paskelbė „7 minučių nusiraminimo petraukėlę“.

„Nusiraminome, susėdome ir pakviesiu turbūt opozicinių frakcijų, bet jeigu ir kitų frakcijų seniūnai norėtų dalyvauti, per pietus aptarkime 1.6. klausimą“, – po pertraukos kalbėjo Seimo pirmininkas.

Pusvalandžio petraukos pareikalauta ir 1.6. klausimui. Kai buvo pritarta ir tam, praėjo pusvalandis nuo pirmo darbotvarkėje įrašyto įstatymo projekto atidėjimo. Galiausiai Seimas pradėjo svarstyti numatytus klausimus.