Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) įstatymo pakeitimo projektu siūloma užtikrinti, kad atlygiui už veiklą stebėtojų taryboje ar valdyboje, paskolų komitete, mažųjų bendrijų vadovų pagal civilines sutartis gautoms pajamoms bei autoriniams atlyginimas iš darbdavio GPM tarifas nebūtų mažinamas.

Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) įstatymo projekte numatoma, kad lengvatinis 9 proc. PVM tarifas bus taikomas buitiniams vartotojams tiekiamoms malkoms ir iš medienos pagamintai kūrenimui skirtai produkcijai.

Kitu PVM įstatymo projektu siūloma, kad lengvatinis 5 proc. PVM tarifas būtų taikomas laikraščiams, žurnalams ir kitiems periodiniams leidiniams.

Akcizų įstatymo pataisų projektu siūloma etilo alkoholiui akcizų tarifą didinti 10 proc.

ELTA primena, kad Vyriausybė pirmadienį neeiliniame posėdyje taip pat aptars kai kuriuos Seimo narių pateiktus siūlymus dėl kitų metų biudžeto projekto.

Finansų ministerijos teigimu, pagal Seimo statutą ir bendras biudžeto teikimo Seimui nuostatas, tarp antrojo biudžeto projekto svarstymo ir jo priėmimo gali būti registruoti nauji pasiūlymai dėl biudžeto. Jie ir bus apsvarstyti pirmadienio Vyriausybės posėdyje.

Seimas dėl biudžeto priėmimo balsuos antradienį. Pirmas biudžeto projekto svarstymas Seimo plenariniame posėdyje vyko lapkričio 22 d., antras - gruodžio 6 d.