Pasak organizatorių, mitinge dalyvavo apie 80 tūkst. žmonių, kurie susirinko iš visos šalies ir mojavo vėliavomis bei laikė plakatus su užrašais, tokiais kaip „Pirmiausia italai“, „Italija kelia savo galvą“ ir „Šeši sveiko proto vyriausybės mėnesiai“.

Sakydamas kalbą, 45 metų amžiaus R. Salvini, kuris taip pat eina ministro pirmininko pavaduotojo pareigas, paminėjo „geltonųjų liemenių“ protestus, krečiančius kaimyninę Prancūziją.

„Tie, kas sėja skurdą, pjauna protestus. Tie, kas sėja melagingus pažadus, sulaukia atsako iš esančiųjų paribyje ir kaime“, – pareiškė jis susirinkusiųjų miniai.

M. Salvini taip pat užsipuolė Europos Sąjungą, kuri susikirto su Roma dėl Italijos kitų metų biudžeto, nes jame gerokai padidinamos išlaidos ir deficitas.

„Mes nieko nebijome“, – pareiškė M. Salvini, kalbėdamas apie ginčą su Europos Komisija.

Vienas iš mitingo dalyvių, geltoną liemenę apsivilkęs 63 metų amžiaus taksi vairuotojas Stefano Feliziani save pavadino „salviniečiu“, palaikančiu tuos, kurie kovoja prieš „lupikavimą, bankų vyriausybę, bendrą globalizacijos mąstyseną“.

M. Salvinio partijos populiarumas per pastarąjį pusmetį gerokai padidėjo: visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad partiją dabar palaiko 30 proc. rinkėjų, nors per kovo mėnesį įvykusius rinkimus ji surinko tik 17 proc. balsų.

Pasak Gabriele Accornero, 49-erių interneto rinkodaros specialistės iš Aviljanos miesto Italijos šiaurės-vakaruose, prieš migrantus pasisakantis M. Salvini „sugebėjo sustabdyti neteisėtą imigraciją ir jis yra pirmasis, ištesėjęs šį pažadą“.

„Tai nėra rasizmas. Tiesiog negalime sau leisti įklimpti čia su visais tais nusikaltėliais“, – pridūrė ji.