Schemos autorius nurodo tokią grandinę: rugsėjo 11 d. paviešintas TS-LKD planas kovai prieš LVŽS. Spalio 5 d. A. Kubilius susieja atlyginimus mokytojams ir mokesčių reformą. Lapkričio 17 d. G. Landsbergis įgarsina reikalavimą stabdyti mokesčių reformą. Gruodžio 5 d. reikalavimas atsiduria Tapino mitingo punktuose.
LNK Žinių duomenys

Taip pat yra pateikiamos nuorodos iš viešai prieinamų informacijos šaltinių, kuriais remiantis prieinama tokių išvadų. Tai yra DELFI, ELTA straipsniai, medžiaga iš TS-LKD tinklapio ir jos sugretinimas su kvietimu į protesto akciją „Paskutinis skambutis“.

LNK Žinių duomenys

Iš schemos nesimato, kaip premjerui galėjo kilti mintis, kad tai gali būti daroma su Kremliaus pagalba.

Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjunga vakare irgi per feisbuką išplatino video su dramatiška fonine muzika, kuriame pateikia tą pačią versiją.

Vadino paranoja ir kalėdinio pamišimo požymiais

Andrius Tapinas LNK Žinioms teigė, kad kalbėti apie kažkokį perversmą „yra totalus absurdas, čia yra paranoja“.

„Taip, tikriausiai yra keli raktiniai žodžiai, kurie gali sutapti. Jeigu iš to galima padaryti schemą, įtraukti konservatorius ir Kremlių – gerai, sėkmės“, – ironizavo A. Tapinas.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis nenustebo, kad valdantieji jį užsipuolė.

„Eilinį kartą yra kaltinami konservatoriai. Mes tą dainelę girdėjome visus šešerius metus, kol esame opozicijoje“, – sakė G. Landsbergis.

Pasak jo, jei premjeras iš tikro dėl to kreipsis į specialiąsias tarnybas, joms teks užsiimti niekais.

„Jeigu jis iš tikrųjų kreipsis, tai – kalėdinio pamišimo dalykai, jeigu bus kreipimaisi, tai tarnybos turės užsiimti niekais“, – LNK Žinioms sakė G. Landsbergis.

Prabilo apie planą nuversti valdžią

Kaip rašė ELTA, premjeras ketvirtadienį sakė, kad į jo rankas pakliuvo „valstiečių“ valdžios nuvertimo planas.

Pasak Vyriausybės vadovo, teisėtai išrinktą valdžią nuversti siekia konservatoriai. Premjeras neatmeta galimybės, kad tai gali būti daroma su Kremliaus pagalba, todėl, tvirtino Vyriausybės vadovas, Lietuvos specialiosios tarnybos turės atsakyti į šiuos keliamus būgštavimus.

„Noriu, kad ir jūs tą žinotumėte (...) Mes turime schematiką, nuo ko tai prasidėjo (...) Tai yra noras sukelti tokį chaosą, o iš kitos pusės galiu pasakyti – tai, kas yra daroma, yra nuoseklus planas – ne tie laimėjo (rinkimus. – ELTA)“, – Liberalų frakcijos posėdyje kalbėjo premjeras.

Šiame plane, tikino Vyriausybės vadovas, yra deklaruotas nuoseklus esamos teisėtos „valstiečių“ valdžios nuvertimo siekis.

S. Skvernelis leido suprasti, kad sekmadienį organizuojamas žurnalisto Andriaus Tapino mitingas taip pat yra šio plano dalis. Mitingą, pasak premjero, organizuoja ne profsąjungos, bet pats politiku panoręs tapti žurnalistas A. Tapinas.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis penktadienį Kaune kalbėjo, kad jam sunku suprasti, kuo mitingas susijęs su A. Tapinu.

„O sekmadienio mitingas, kuris mūsų laukia, kai keliamas konservatorių reikalavimas atšaukti mokesčių reformą, kuri visiems padidins atlyginimus dėl mokesčių sumažinimo, didėja vaiko pinigai, didėja pensijos – tai yra labai suprantamas konservatorių noras, kad tai neįvyktų, bet kodėl tai tampa Tapinu renginiu, man sunku suprasti“, – svarstė R. Karbauskis.