Londono „Arsenal“ žvaigždėms – nemalonumai. Penktadienį žiniasklaidoje ir interneto socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas, kur futbolininkai viename Londono naktiniame klube prieš sezoną vartoja narkotinę medžiagą „hippy crack“, dar vadinamą „juoko dujomis“.

Į šį reikalą įsipainiojo per pusė tuzino komandos žaidėjų, kartu su Alexandre Lacazette, Mesutu Ozilu, Matteo Guendouzi, Henrikhu Mkhitaryanu ir Pierre-Emericku Aubameyangu.

Laukinis vakarėlis vyko likus vos kelioms dienoms iki sezono pradžios ir kainavo apie 33 tūkst. eurų. Viskio, šampano ir degtinės gėrimų kaina sukosi apie 2 tūkst. eurų už butelį.

Viena iš vakarėlio liudininkių buvo šokiruota to, ką matė ir pasakojo „The Sun“: „Kai įnešė „Hippy crack“ dujas, žaidėjai jomis kvėpavo. Jie neteko galvų – keli atrodė tarsi praradę sąmonę. Ozilas (brangiausias klubo žaidėjas, gaunantis per savaitę beveik 400 tūkst. eurų - DELFI) žiūrėjo į vieną tašką. Jis giliai įkvėpė ir susmuko ant kėdės. Jaunas garbanotų plaukų žaidėjas buvo drąsinamas „patraukti“, jam efektas buvo dar prastesnis. Jis tiesiog be sąmonės krito ant sofos“.

„Su žaidėjais bus apie tai kalbama ir jiems bus priminta atsakomybė, kurią jie prisiėmė apsivilkdami šio klubo aprangą“, – teigiama „Arsenal“ viešame pareiškime.

Mažomis dozėmis įkvėptas diazoto monoksidas gali sukelti isteriją ar nekontroliuojamą juoko priepuolį, dėl ko dar vadinamas juoko dujomis. Anglijoje jos yra legalios, tačiau medikai įspėja ir apie pavojų – „hippy crack“ vartojimas gali baigtis sąmonės praradimu, astmos priepuoliais, o blogiausiu atveju ir uždusimu.

„Liverpool“ žvaigždė Raheemas Sterlingas 2015 metais buvo griežtai įspėtas klubo už piktnaudžiavimą šia medžiaga. Už panašius incidentus „Aston Villa“ „barė“ Jacką Grealishą, „West Brom“ – Saido Berahino.

2013 metais „Tottenham Spur“ žaidėjas Kyle'as Walkeris viešai atsiprašė, kai buvo sudrausmintas dėl „juoko dujų“ vartojimo: „Tikrai daugiau jų nevartosiu ir tikiuosi, kad nė vienas mano paveiktas to nesiims ir nerizikuos savo sveikata“.

Naujo trenerio Unai Emery vedamas „Arsenal“ šiuo metu „Premier“ lygoje žengia penktas ir visose varžybose nepralaimi 20 rungtynių iš eilės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)