Investuotojų vizitas ir jų reikalavimai pasirodė sunkiu Prancūzijos lyderiui laiku, kai įsismarkavo „geltonųjų liemenių“ protestai prieš ekonomines reformas, kuriomis neva palaikomi turtingieji.

Vienos dienos vizitas po Prancūzijos startuolių sektorių įvyko po du mėnesius trukusio šalies eksporto ir verslo skatinimo agentūros „Business France“ darbo. Silicio slėnio investuotojus į Eliziejaus rūmus pasikvietė pats prezidentas E. Macronas, kur vėliau ketvirtadienį įvyks jo ir JAV investuotojų vakarienė.

Rizikos kapitalo grupės „Accel Partners“ atstovas Joe Schoendorfas tikino, kad Prancūzija turi galimybių tapti technologijų srities lydere Europoje.

„Prancūzija taps ES inovacijų centru, tikrai taps, tačiau jie gali tai sužlugdyti“, - „Reuters“ sakė J. Schoendorfas, pridurdamas: „Dabar kamuolys yra Prancūzijos pusėje. Niekas netrukdo šaliai tapti lydere, tačiau ji pati turi pasistengti“. „Accel Partners“ investuoja į Prancūzijos automobilių dalijimosi startuolį „BlaBlaCar“.

Pastaraisiais metai Prancūzijos technologijų sektorius patyrė tikrą šuolį, padedant E. Macrono pastangoms sukurti „startuolių tautą“, į rinką ateinant naujai technologiškai išprususių verslininkų kartai.

Tačiau Prancūzijos mokesčių sistemoje nuolat atsiranda nepatenkintų, - sumažinus mokesčius verslui, įsivyrauja paprastų gyventojų nepasitenkinimas pragyvenimo išlaidomis, o sumažinus mokesčius gyventojams, verslo atstovai skundžiasi, neva jie yra užspausti aukštų mokesčių.

E. Macronas šią savaitę buvo priverstas sudrausminti savo pavaldinius po to, kai vyriausybės atstovas spaudai Benjaminas Griveuax prasitarė, kad vyriausybė svarsto sugrąžinti anksčiau atmestą turto mokestį. Nepaisant protestuotojų raginimų įvesti tokį mokestį, E. Macrono komanda puikiai supranta, kad turto mokesčio įvedimas atbaidytų užsienio investuotojus.

„Jei tu nori naujų, gerai apmokamų darbo vietų, dėl jų turi konkuruoti su visu pasauliu, o turto mokesčio įvedimas yra vienas iš būdų užtikrinti, kad jokie investuotojai neateis“, - niūrią Prancūzijos ateitį įvedus turto mokestį piešė Silicio slėnio investuotojų atstovas J. Schoendorfas.

Tony'is Fadellas, buvęs vienos iš „iPhone“ kūrėjų grupių, perkeltų į Paryžių, narys tikino, kad technologijų sektoriui reikia paramos, nepaisant dabartinių E. Macrono problemų.

„Suprantu, kad žmonės kenčia ir tos problemos turi būti sprendžiamos, tačiau negalima išmesti į šiukšliadėžę Prancūzijos technologijų sektoriaus ateities“, - teigė T. Fadellas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)