Taip pat planuojamas ir naujos būstinės įsirengimas Ilinojuje (JAV) bei bendrovės sukurtos vilkikų valdymo sistemos „OpenRoad“ paleidimas į rinką.

Išeivijos atstovų įkurta bendrovė „GP Transco“ pagal vairuotojų skaičių, pajamas ir kitus kriterijus patenka tarp 250 didžiausių vidutinio dydžio krovinių pervežimo bendrovių Jungtinėse Valstijose: beveik 400 bendrovės vilkikų krovinius vežioja ne tik Valstijose, bet ir kaimyninėje Kanadoje.

Bendrovės pavadinimą taip pat galima aptikti ir sparčiausiai JAV augančių bendrovių sąrašuose - tarp jų įtakingame „Inc 5000“ bei verslo žurnalo „Crains Business“ sudaromame „Crains Fast“ penkiasdešimtuke. Šalyje, kur net ir patys didžiausi vežėjai atsiriekia vos 1-3 proc. rinkos, tai tikrai nemenkas pasiekimas.

Krovinių pervežimo sektorius yra vienas iš JAV ekonomikos variklių - šalyje per metus pervežama apie 10,5 mlrd. tonų krovinių, o šį darbą atlieka maždaug 3,5 mln. vilkikų vairuotojų. Kartu tai gan konservatyvus, pagal nusistovėjusias praktikas veikiantis sektorius.

„Net ir būdami JAV domimės tuo, kas vyksta Lietuvoje, kuo šalis gyvena. Norime prisidėti prie jos gerovės, todėl ir vieta „GP Transco“ aptarnaujančiam padaliniui buvo pasirinkta neatsitiktinai. Tokiam žingsniui ryžtis paskatino ir Lietuvos jaunimo potencialas bei geras anglų kalbos žinojimas“, - teigia Lietuvos padalinio vadovas Jonas Bidva.

Dėmesys inovacijoms leido bendrovei sukurti savo vilkikų valdymo sistemą (angl. Trucking Management Software - TMS), kuri padeda efektyviai organizuoti logistikos operacijas. Iki tol rinkoje nebuvo bendrovės lūkesčius tenkinančios sistemos, todėl nuspręstą ją vystyti patiems. Dabar šį įrankį bendrovė ne tik sėkmingai naudoja pati, bet ir ruošiasi paleisti į rinką ir pardavinėti kitoms įmonėms.

J. Bidva tikisi, kad modernių įmonių atėjimas į Lietuvą prisidės prie emigracijos šalyje stabdymo bei išvykusių specialistų susigrąžinimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)