Kitų metų sausio 3-ąją M. Schumacheriui sukaks 50-metų. Likus kiek mažiau nei mėnesiui iki šios datos, šiek tiek informacijos apie F-1 legendą pateikė Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) prezidentas Jeanas Todtas.

Duodamas interviu Vokietijos portalui „Auto Bild Motosport“, 72-ejų autosporto funkcionierius pareiškė neseniai viešėjęs M. Schumacherio viloje Šveicarijoje ir kartu su juo per televiziją stebėjęs F-1 lenktynių Brazilijos „Grand Prix“ etapą, kuris vyko lapkričio 11 d.

„Visuomet esu labai atsargus ką nors teigdamas, tačiau šį kartą galiu viešai pasakyti, kad lankiau Michaelį jo namuose Šveicarijoje ir kartu žiūrėjome lenktynių transliaciją“, – cituojamas J. Toedtas.

Apie savo viešnagę Šveicarijoje J. Toedtas prasitarė duodamas interviu, kuriame piktinosi dėl kritusios F-1 transliacijų kokybės. Per RTL televiziją lenktynes stebėjusį verslininką papiktino, anot jo, „nesuvokiamas reklamos kiekis“.

„Aš buvau priblokštas, negalėjau patikėti tuo, ką matau savo akimis. Reklama buvo rodoma kas penkias minutes. Dabar, kai žiūriu lenktynes, visada greta turiu nešiojamą kompiuterį, kad galėčiau nukreipti dėmesį ir nematyti erzinančios reklamos. Aš suprantu, kad privatūs televizijos kanalai išsilaiko iš reklamdavių, tačiau kaip žiūrovas aš netekau dalies lenktynių vaizdo – negalėjau pamatyti visų smulkmenų, kurias tikėjausi išvysti. Kai žiūriu lenktynes, noriu jas suprasti, o praleisdamas jų atkarpas galiu prarasti kontekstą“, – savo įspūdžiais dalijosi J. Toedtas.

Jeanas Todtas

Nieko daugiau apie patį M. Schumacherį prancūzas neprasitarė, tik prisiminė savo seną patarimą, duotą lenktynių legendai.

„Žiūrėdamas lenktynes supratau, kokie kompetentingi yra reporteriai ir lenktynių komentatoriai. Nenoriu to kritikuoti, žinau, koks sunkus šis darbas. Niekada pats nenorėjau jo atlikti ir visuomet patardavau, kad tuo neužsiimtų ir Michaelis“, – pažymėjo J. Toedtas.

Daugkartinis F-1 čempionas M. Schumacheris 2013-ųjų gruodžio 29-ąją Prancūzijos Alpėse patyrė sunkią galvos traumą, kai slidinėdamas trenkėsi į uolą. Po smūgio šalmas subyrėjo į šipulius, tačiau būtent jis išgelbėjo vokiečio gyvybę.

Apie tai, koks buvo 49-asis M. Schumacherio gimtadienis ir kokia buvo šios tragedijos chronologija, galite paskaityti šiame straipsnyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)