Pertvarkius prekybos vietas senamiestyje, dalis vietų bus perkelta į Tymo kvartalą. Čia bus įrengti 58 nauji prekystaliai, veiks kavinė. Tikimasi, kad Amatų miestelyje netruks lankytojų – pro šią vietą eina populiarūs turistiniai maršrutai, čia nuolat sustoja turistiniai autobusai. Be to, yra automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje patogu palikti automobilius atvykstantiems į senamiestį.

Modernesnės ir patrauklesnės prekybos vietos bus įrengtos ir Pilies gatvėje, kur šiuo metu itin gausu prekiautojų. Kad prekyba būtų organizuojama tvarkingai, čia numatoma leisti prekiauti tik smulkiais lietuviškos tautodailės dirbiniais.

Taip pat ketinama atsisakyti prekybos vietų Pilies g. 23 namo pasaže. Prekiaujantieji tautodailininkų sukurtais drabužiais ir kitais stambesniais daiktais persikels į Tymo kvartalą.

Tymo kvartale įsikursiantiems prekiautojams Savivaldybė numato taikyti lengvatų – svarstoma galimybė prekeivius trims mėnesiams atleisti nuo vietinės rinkliavos už leidimo prekiauti išdavimą.

Prekybos tautodailės ir dailės dirbiniais senamiestyje tvarką bei prekybos vietų išdėstymo schemą artimiausiu metu numatoma svarstyti ir patvirtinti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją