Jo teigimu, vienos valstybės vizą turintys asmenys galės įvažiuoti, išvažiuoti ir būti kitos šalies teritorijoje tiek, kiek laiko galios viza. Jei užsienietis turės Baltarusijos vizą, su ja galės įvažiuoti ir būti Rusijos teritorijoje, kol galios viza.

Departamento viršininko teigimu, „dabar norint apsilankyti dviejose šalyse, nereikės dviejų vizų.“ Šalims, kurių piliečiams įvažiuojant reikia vizų, pakaks vienos vizos. Šalių, kurių piliečiams nereikia vizų įvažiuojant į Baltarusiją, gyventojai į Rusiją vis tiek galės įvažiuoti tik su viza.

A. Beguno teigimu, Baltarusija nori, kad minėtas susitarimas įsigaliotų nuo 2019 m. gegužės 20 d., nes nuo tada pradės galioti bevizis režimas užsienio piliečiams, turintiems akreditaciją į Minske vykstančias antrąsias Europos žaidynes.

Susitarimą abi pusės planuoja pasirašyti gruodžio 13 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)