„Manau, kad šiuo metu dėl biudžeto tvirtinimo nereikėtų skirti naujų ministrų, nebent tarp Kalėdų ir Naujųjų metų, bet geriausias laikas tai padaryti būtų sausio pradžioje.

Žmonės, kurie galės kandidatuoti, norės užimti tas pareigas ir gaus tam tikras pažymas iš tarnybų, pirmiausia turi žinoti, koks biudžetas yra priimtas ministerijų asignavimų ribose, pvz. ar reikia kažkur nukirsti, dar sumažinti. Antras dalykas, žmogus, kuris nori arba turės galimybių užimti ministro postą, turi būti susipažinęs su ministerijos darbais ir vykdomomis reformomis. Klausimas, ar valdančioji koalicija ir premjeras nekeis savo kurso ir toliau tas reformas įgyvendins? Jeigu taip yra, aš manau, kad sausio pradžioje jau galėtume turėti ir naujus ministrus“, - Eltai sakė R. Žemaitaitis.

Politikas siūlo dabar nesivelti į derybas, nesivelti į asmeninius santykius, nesivelti į asmenybes, kas galėtų ir kaip galėtų būti, nes dabar svarbiausias darbas Lietuvoje yra kitų metų biudžeto priėmimas, su kuriuo gyvensime ateinančius metus.

„Kai įsivelsime į kažkokias asmenines kovas, tai klausimas, ar turėsime biudžetą“,- svarstė R. Žemaitaitis.

Su valdančiąja koalicija bendradarbiaujančios frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ narys R. Žemaitaitis sako, kad, jei bus pasiūlyta „tvarkiečiams“ užimti ministro postą, tai jie pasiūlytų kandidatą.

„Aš manau, kad mes turime galimybę prisiimti atsakomybę t“,-Eltai sakė R. Žemaitaitis.

Premjeras Saulius Skvernelis nutarė atleisti tris ministrus - švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę, kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson ir aplinkos ministrą Kęstutį Navicką.