JAV prezidentas Donaldas Trumpas užsiminė, kad gali prireikti daugiau laiko Kinijos ir Jungtinių Valstijų prekybos ginčui išspręsti, o Kinija siekia, kad dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų derybos vyktų intensyviai.

Trečiadienį Kinijos prekybos ministerija paktą pavadino „sėkmingu“ ir pareiškė, kad ji „pradės nuo konkrečių klausimų, dėl kurių pasiektas konsensusas, ir kuo greičiau, tuo geriau“, nepateikdama daugiau detalių.

Honkongo akcijų indeksas smuko 1,7 proc. Šanchajaus akcijų indeksas prekybą baigė 0,6 proc. nuosmukiu. Tokijo akcijų indeksas sumažėjo 0,5 proc.

Singapūro akcijų indeksas prarado 0,8 proc. savo vertės. Seulo akcijų indeksas krito 0,6 proc., o Velingtono - 1 proc. Sidnėjaus akcijų indeksas smuktelėjo 0,8 proc. po to, kai duomenys parodė, kad Australijos ekonomika liepos-rugsėjo mėnesiais augo lėtesniu tempu, negu tikėtasi.

Naftos kainos taip pat sumažėjo daugiau negu 1 proc. ir nusmukdė regiono energetikos įmonių akcijas po dar vieno JAV naftos atsargų šuolio. Be to, Saudo Arabija iškėlė klausimų dėl galimybių apkarpyti „juodojo aukso“ gavybą per Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) ir karteliui nepriklausančių narių susitikimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją