Mobilieji telefonai, kompiuteriai, elektroniniai žaislai, ausinukai, veikiantys su baterijomis – tai daiktai, kuriuos mokykloje kasdien naudoja moksleiviai. Nuo šiol kiekvienas pasibaigusių elementų galės atsikratyti tiesiog mokykloje, mesdamas juos į tam skirtus konteinerius.

Įpratę rūšiuoti atliekas mokyklose, vaikai mokys to paties savo tėvus bei gyvenamojo rajono bendruomenės narius. Kiekvienos projekte dalyvaujančios mokyklos mokiniai sudarys po komandą, kuri parengs ir įgyvendins savo programą.

Pastarosios tikslas - informuoti gyvenamojo rajono bendruomenę apie tai, kad vertėtų susimąstyti, kur atsiduria atmestinai mūsų išmetami sugedę įrengimai ir kokios žalos jie gali padaryti aplinkai ir joje gyvenantiems žmonėms.

Susidariusias elektros ir elektroninės įrangos atliekas bei išeikvotas baterijas ir akumuliatorius iš gyventojų surinks ir perdirbs UAB „Žalvaris“ ir UAB „Elektroninių mašinų perdirbimas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją