„Verslo pradžia man kiek panaši į motinystės pirmuosius metus: tu labai visko lauki, bet nė velnio nenutuoki, kas laukia tavęs”, – juokėsi L. Mazalienė.

Šarūnas ir Laura Mazalai su dukra

„O kai jau tai nutinka, trauktis nėra kur… Pirmieji metai buvo be galo įdomūs, kupini iššūkių, manau, užaugino mus vyru dar keleriais metais ir suteikė nepamainomų gyvenimo pamokų.

Dabar – jau viskas truputį lengviau, ramiau, bet turint savo verslą, kaip ir vaiką, niekada negali atsipalaiduoti, nes bet kada kas nors gali nutikti. Ši priklausomybė tikrai žavi, nors būna dienų, kai norėtųsi ateiti vaflių paragauti tiesiog kaip klientams.

Grikių vaflis su lėtai keptomis daržovėmis ir česnakine varške

O šiandien visa širdimi džiaugiamės, kad mūsų mintis įkurti pirmuosiuos Lietuvoje „Vaflių namus” buvo sėkminga. Už viską, ką turime šiandien, esame dėkingi mūsų nuostabiai komandai, ypatingai mūsų restorano vadovei Marta Radzienei, ir mus mylintiems klientams!”, – kalbėjo L. Mazalienė.

Vaflis su riešutų sviestu, sausainiais, ledais ir persikais

Š. Mazalas pasidžiaugė, kad pavyko pakeisti stereoptipą, jog vaflis – tai tik saldus patiekalas ir norint jį paruošti gardžiai nereikia daug pastangų.

„Aš irgi kartais pagalvoju, kad tai mūsų vidurinis vaikas. Deimilei – treji, Aurėjai – vieni, o štai „Vaflių namai“ – per viduriuką. Ir mylime visus tris vaikus vienodai. Šiuolaikinėmis konkurencijos sąlygomis išlaikyti sėkmingai veikiantį restoraną dvejus metus nėra lengva, juolab jei tas restoranas yra kitoks. Mes įrodėme, kad vaflių patiekalai gali būti vartojami ir pietums, ir vakarienei, nebijome savęs laikyti tarsi sočiųjų vaflių ambasadoriais Lietuvoje – dabar tokius patiekalus siūlo vis daugiau restoranų.

Bet jei esi pirmas, nereiškia, kad būsi geriausias. Dėl to mes žengėme dar vieną neįprastą žingsnį: pasamdėme profesionalų virtuvės šefą, kuris kūrė naują meniu. Visiems vafliai asocijuojasi su pigiu ir greitu užkandžiu, tad ką virtuvėje turi veikti tikras pripažintas šefas, paklausite jūs? Paskanaukite mūsų naujų patiekalų ir suprasite, kad ir čia yra vietos improvizacijai ir skonių įvairovei“, – šventės metu patirtimi dalijosi Š. Mazalas.

Grikių vaflis su lėtai keptomis daržovėmis ir česnakine varške

Iš pat pradžių restoranas buvo vienintelis Baltijos šalyse siūlantis beglitiminę virtuvę, o prieš metus meniu atsirado daugiau opcijų – dabar klientai gali rinktis įprastus kvietinius vaflius, beglitiminius bei veganiškus. Šeimininkai laukia ir alergijų turinčių klientų, kuriems stengiamasi pritaikyti patiekalus prie esamų poreikių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)