Žiema – konservuotų agurkų metas, taigi agurkų sūrymo visi turi. Dažnai užuot jį panaudoję, imame ir tiesiog išpilame į kriauklę.

6 priežastys, kodėl nevalia to daryti:

1. Pakeičia actą

Konservuojant visada dedama acto. Pakeiskite sūrymu actą kituose patiekaluose, pamatysite – skonis bus puikus. Su sūrymu bus kur kas gardesni salotų užpilai, kai kurios sriubos, net marinuoti kopūstai.

2. Pakartotinis marinatas

Laikui bėgant marinatas neprastėja. Kai suvalgysite agurkus, įpjaustykite į agurkų sūrymą morkų. Po kelių dienų šaldytuve turėsite naują gardų užkandį. Į sūrymą galite įpjaustyti ir raudonųjų svogūnų, o paskui dėti jų į salotas, ant sumuštinių.

3. Sūrymas mėsai

Jei į marinatą įpilsite sūrymo, mėsa bus labai minkšta, švelnaus skonio. Įpjaustykite į agurkų sūrymą truputį česnako, įdėkite pipirų ir garstyčių, šiuo marinatu įtrinkite mėsą ir palikite porai valandų ar visai nakčiai. Rezultatas pranoks lūkesčius.

Pamerkite vištą agurkų sūryme, įpylę šiek tiek pieno. Palikite nakčiai – mėsa bus minkštutėlė. Dar vienas patarimas – kai kepsite mėsą, galite vis pašlakstyti ją agurkų sūrymu.

4. Puiki priemonė tvarkantis

Agurkų sūrymu galima valyti varinius puodus, kepimo groteles, padėklus nuo prilipusių maisto likučių. Užpilkite sūrymo, truputį palaukite – ir viskas be vargo nusiplaus.

5. Pagalbininkas kambariniams augalams

Agurkų sūryme yra augalams reikalingo kalio, be to, hortenzijos ir rododendrai geriau auga rūgščioje žemėje. Įpilkite truputį sūrymo į vandenį laistant – gėlės geriau augs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)