1 klaida – nepatiesiate kilimėlio

Sprendimas. Geriausias gydymas – profilaktika. Galite nusipirkti lengvai valomą kilimėlį orkaitei.

Šie kilimėliai (dar vadinami kepimo kilimėliais) būna įvairių dydžių. Su tokiu kilimėliu nereikės valyti orkaitės dugno. Arba pastatykite ant apatinės lentynėlės tuščią kepimo skardą – ją išplauti bus lengviau. Kepimo kilimėliai pravers vasarą ir kepant kepsnius.

2 klaida – ilgam paliekate neišvalytą orkaitę

Sprendimas. Kai tik išimsite kepinius iš orkaitės, įstatykite į vidų karščiui atsparią lėkštę su vandeniu ir įjunkite orkaitę 15–20 min., nustatę aukštą temperatūrą, – taip atšoks pridegę nešvarumai. Kai paskui orkaitė atvės, išvalykite vidų – valyti bus kur kas lengviau.

3 klaida – pamirštate lentynėles

Sprendimas. Ar žinojote, kas grotelių pavidalo orkaitės lentynas galima plauti indaplovėje? Jei šis būdas jums netinka, įdėkite groteles į plastmasinę dėžę, užpilkite šiltu vandeniu, įlašinkite indų ploviklio ir palikite pamirkti. Paskui su kempinėle nušveiskite pridegusius nešvarumus.

4 klaida – pamirštate stiklines dureles

Sprendimas. Specialiu gremžtuku stiklui ar keramikai nuvalykite pridegusias maisto daleles nuo stiklinių orkaitės durelių, paskui su indų plovikliu nuplaukite nešvarumų likučius.

Orkaitės dureles galite nušveisti ir pasigaminę mišinį iš sodos ir vandens (šio mišinio užtepkite ant orkaitės durelių ir palikite maždaug valandai). Jei durelių stiklas išsiima, išimkite ir pamerkite į šiltą vandenį su plovikliu, o paskui nuskalaukite.

5 klaida – neuždengiate kepamų produktų

Sprendimas. Kad orkaitėje nepridegtų tykštančios sultys nuo mėsos, žuvies ar daržovių, kepkite šiuos produktus inde su dangčiu ar kepimo maišeliuose, tik pastarieji turi būti kokybiški ir tinkamo dydžio, nes sprogus maišeliui valymo būtų kur kas daugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)