„Centric“ – viena stambiausių Nyderlandų IT kompanijų, turinti padalinius 9 Europos šalyse ir JAV. Per pirmąjį veiklos pusmetį Kaune, jaukiose ir moderniose „Kauno doko“ verslo centre įsikūrusio įmonės biuro patalpose, jau darbuojasi apie 20 darbuotojų, o per artimiausius trejus metus kompanija ketina iš viso įdarbinti apie 250 žmonių.

„Planuojant „Centric“ įmonės plėtrą ir ieškant tinkamiausios vietos naujajam padaliniui, buvo atliktas išsamus tyrimas ir išanalizuoti įvairių šalių miestai, iš kurių pasirinktas Kaunas – patraukęs technologinio profilio aukštosiomis mokyklomis, ruošiančiomis aukštos kvalifikacijos talentus, patogiais skrydžiais, palankia investuotojams aplinka ir panašia į olandiškąją kultūrine aplinka, – atidarymo metu sakė „Centric“ CEO Karim Henkens. – Matydamas, kaip sparčiai pavyksta pritraukti talentingus žmones ir burti „Centric“ komandą Kaune, jau dabar neabejoju, kad sprendimas buvo priimtas teisingas.“

Naujasis Kauno padalinys praplės „Centric“ komandą žmonėmis, kurie užtikrins esamų produktų sklandų veikimą, standartizuos procesus, palaikys ir kurs debesijos sprendimus (Cloud Engineering) įmonės klientams – verslui bei organizacijoms visame pasaulyje. Ateityje taip pat numatyta įkurti tarptautinį „Centric“ klientų aptarnavimo centrą anglų ir skandinavų kalbomis.

Pasak „Centric IT Solutions Lithuania“ vadovo Pauliaus Samoškos, buriant komandą Kaune didelis dėmesys skiriamas integracijai – tiek tarp skirtingo veiklos profilio darbuotojų, tiek tarp skirtingų šalių padalinių, kuriuose šiuo metu dirba apie 4 300 „Centric“ darbuotojų.

Oficialaus įmonės atidarymo šventėje dalyvavo Nyderlandų Karalystės ambasadorė Lietuvos Respublikoje Bonnie Pascalle Evelyn Horbach, Kauno technologijų universiteto (KTU) rektorius Eugenijus Valatka, Kauno miesto vicemeras Simonas Kairys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)