Marija Kazanovič, Lietuvos Kelių policijos tarnybos vyresnioji specialistė, neslėpė, kad šįkart pareigūnai nusprendė padaryti eksperimentą ir apie rengiamą patikrą vairuotojus informavo iš anksto – reido išvakarėse šią informaciją paskelbė policijos feisbuko paskyroje.

„Mūsų tikslas buvo organizuoti draugišką reidą. Žinoma, jei būtų pasitaikę rimtų pažeidimų, protokolai būtų surašyti. Tačiau vairuotojus kvietėme pasitikrinti savo vairavimo istoriją, o tie, kurie taisyklių nebuvo pažeidę, apdovanojome partnerių dovanomis, šitaip skatindami ir toliau vairuoti saugiai“ – kalbėjo M. Kazanovič.

Eksperimentas pasitvirtino, mat vairuotojai, neretai socialinius tinklus išnaudojantys tam, kad sužinotų, kur stovi policija ir šias vietas apvažiuotų, į reidą užsuko tyčia. Vieni, pasakojo kelių policijos atstovė, norėjo pasidomėti savo nusižengimų istorija, kiti progą išnaudojo konsultacijoms.

„Buvo žmonių, kurie turėjo nusižengimų ir domėjosi, kada gali susimokėti skirtas baudas, kiti iš anksto nusifotografavo neaiškias sankryžas ir konsultavosi su policijos pareigūnais, kaip jas įveikti“ – pasakojo M. Kazanovič.

Policijos pareigūnai vairuotojų dėmesį atkreipė ir į tebesitęsiančią laukinių gyvūnų migraciją. Anot Kelių policijos atstovės, avarijų, kai susiduriama su laukiniais gyvūnais, skaičius šiemet išaugo trečdaliu ir tokia statistika kelia nerimą. Tad vairuotojams buvo priminta, kad pastebėjus ženklą „Laukiniai gyvūnai“, reikėtų sulėtinti greitį, važiuoti atidžiau, didesnį dėmesį į kelią sutelkti ir tada, kai važiuojama sutemus.

Dar rudens pradžioje policijos pareigūnai akcentavo, kad panašūs reidai bus organizuojami keturis mėnesius. M. Kazanovič patvirtino, kad draugiškos akcijos tebebus rengiamos iki pat metų galo. Be to, anot specialistės, gali būti, kad panašūs reidai bus organizuojami ir kitąmet.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)