JAV įvedė sankcijas Iranui ir Jungtinių Valstijų pareigūnai pareiškė, kad jų tikslas yra sumažinti Irano naftos eksportą iki nulinio, stengiantis pažaboti Teherano raketų programą ir regioninę įtaką.

„Amerika turėtų žinoti, kad mes parduodame savo naftą ir toliau ją parduosime, tad jie negalės sustabdyti mūsų naftos eksporto“, - pažymėjo Irano prezidentas Hassanas Rouhani.

„Jei vieną dieną jie norės užkirsti kelią Irano naftos eksportui, iš Persijos įlankos iš viso nebus eksportuojama nafta“, - pridūrė jis.

Įtampa tarp Irano ir Jungtinių Valstijų išaugo po to, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas gegužę pasitraukė iš daugiašalio branduolinio susitarimo ir pakartotinai įvedė sankcijas Teheranui.

Pasak H. Rouhani, Jungtinėms Valstijoms nepavyks nutraukti Irano ekonominių ryšių su regionu ir pasauliu.

Irano viceprezidentas Eshaqas Jahangiris antradienį taip pat sakė, kad Jungtinių Valstijų sankcijos kenkia pažeidžiamiems Irano žmonėms.

„Kai (amerikiečiai) teigia, kad jų priemonės nukreiptos į Irano vyriausybę ir jie nedaro spaudimo sergantiems, pagyvenusiems ir silpniems, jie meluoja“, - pridūrė E. Jahangiris, kurį cituoja valstybės valdoma naujienų agentūra (IRNA).